Vágólapra másolva!
A kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájában szereplő Váncza István a vigaszág első fordulójában kikapott és kiesett vasárnap az oslói birkózó-világbajnokság zárónapján.

Az FTC 22 éves sportolója szombaton a selejtezőben veszített az orosz Nazir Abdullajevvel szemben, aki azonban meg sem állt a döntőig, ezzel vigaszágra segítette legyőzöttjeit, így a magyart is.

Vánczának vasárnap két mérkőzést kellett volna nyernie a bronzmérkőzésért, ám már az első akadályban elbukott, bosszantó módon.

A lengyel Mateusz Bernatek ugyanis nem villogott, az első másfél percben a magyar tehetség aktívabb is volt nála, ezért őt intették először (1-0). Váncza lentről fordított emeléssel próbálkozott, ám kiemelésébe riválisa jó érzékkel mozdult bele, és már félig állóhelyzetből kontrázni tudott, s két pontért mögé került (1-2).

A folytatásban a ferencvárosi tehetség nagy erőket mozgósított, ám a második menet elején nem tudta elkerülni a visszaintést (1-3), lentről pedig hiába védekezett jól, állásból nem tudott akciót csinálni, így veszített.

Az utolsó, 18.00-kor kezdődő oslói éremosztós programban két magyar is érdekelt lesz. Torba Erik (63 kg) és Takács István (87 kg) egyaránt a bronzéremért lép szőnyegre.