Társoldalunk:

Fury apja szerint a világbajnok bokszoló borzasztó állapotban volt a Wilder elleni meccs előtt

2021.10.16. 12:41

A WBC övét örző nehézsúlyú brit ökölvívó, Tyson Fury az édesapja szerint három mérföldet sem tudott lefutni egy hónappal a Deontay Wilder elleni csúcsmérkőzése előtt.

A "Cigánykirálynak" becézett Fury október 9-én harmadszor is összecsapott az amerikai Wilderrel, akit a 11. menetben egy brutális kiütéssel küldött a padlóra, így megvédte a WBC-övét.

A The Sun megírta, hogy a brit ökölvívó édesapja, John szerint a fia rettentően rossz fizikai állapotban volt egy hónappal a csúcsmérkőzés előtt.

Fury kiütötte Wildert kettejük harmadik összecsapásánForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Al Bello

"Mondtam neki, hogy végezzen gyakorlatokat, ne ücsörögjön. Menjen el futni és majd jobban érzi magát. 56 évesen simán lefutottam őt. Elmentünk együtt futni Liverpool környékén és a tüdeje kikészült. Mondtam neki, hogy nézzen meg engem, nem is hallani, ahogyan levegőt veszek, ő pedig szinte a halálán volt három mérföld után" - árulta el John.

Fury aztán később összekapta magát és a Wilder elleni meccs előtt már sokkal jobb állapotba került. A 33 éves nehézsúlyú bunyós kétszer is padlót fogott, de felállt, majd a 11. menetben kiütötte ellenfelét, így megőrizte veretlenségét és megvédte a WBC-övét.