Tovább akarja írni a tündérmeséjét: szerződést hosszabbít a 36 éves sztársportoló

2021.12.02. 18:06

A 36 esztendős brit Mark Cavendish szerződést hosszabbít és jövőre is a Quick Step-Alpha Vinyl kerékpárcsapat színeiben versenyez.

"Mark tovább akarta írni a tündérmeséjét, én pedig nem akartam megfosztani ettől a lehetőségtől" - idézte a cyclingnews szakportál az idénynek új névadó szponzorral nekivágó belga csapat elsőszámú emberét, Patrick Lefevere-t. "Az egyezség megköttetett. Még egy évig velünk marad. Már csupán az aláírás hiányzik, de hamarosan erre is sor kerül."

Cavendish szerződést hosszabbít a Quick-SteppelForrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Az országúton 2011-ben, pályán pedig háromszor világbajnok klasszis másfél hete a genti hatnapos pályaversenyen bukott, eltörte két bordáját és légmellet kapott, emiatt leálltak a hosszabbításról folytatott tárgyalások, és azt sem lehetett tudni, mikor térhet vissza az edzésekhez. A cyclingnews hozzáfűzte: Cavendish jövő héten a spanyolországi Calpéban csatlakozik edzőtáborozó társaihoz és részt vesz a csapatfotózáson.

A hosszú évek nehézségei után idén újra csúcsformába lendülő Cavendish négy szakaszsikert aratott a Tour de France-on, ezzel 34 etapgyőzelemmel utolérte a francia körverseny örökrangsorának élén a legendás belga Eddy Merckxet, nem mellesleg megszerezte a legjobb sprintert illető zöld trikót.