Tovább akarja írni a tündérmeséjét: szerződést hosszabbít a 36 éves sztársportoló

Mark Cavendish Tour de France kerékpár
Stage winner Team Deceuninck Quickstep's Mark Cavendish of Great Britain celebrates as he crosses the finish line of the 4th stage of the 108th edition of the Tour de France cycling race, 150 km between Redon and Fougeres, on June 29, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A 36 esztendős brit Mark Cavendish szerződést hosszabbít és jövőre is a Quick Step-Alpha Vinyl kerékpárcsapat színeiben versenyez.

"Mark tovább akarta írni a tündérmeséjét, én pedig nem akartam megfosztani ettől a lehetőségtől" - idézte a cyclingnews szakportál az idénynek új névadó szponzorral nekivágó belga csapat elsőszámú emberét, Patrick Lefevere-t. "Az egyezség megköttetett. Még egy évig velünk marad. Már csupán az aláírás hiányzik, de hamarosan erre is sor kerül."

Cavendish szerződést hosszabbít a Quick-Steppel Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Az országúton 2011-ben, pályán pedig háromszor világbajnok klasszis másfél hete a genti hatnapos pályaversenyen bukott, eltörte két bordáját és légmellet kapott, emiatt leálltak a hosszabbításról folytatott tárgyalások, és azt sem lehetett tudni, mikor térhet vissza az edzésekhez. A cyclingnews hozzáfűzte: Cavendish jövő héten a spanyolországi Calpéban csatlakozik edzőtáborozó társaihoz és részt vesz a csapatfotózáson.

A hosszú évek nehézségei után idén újra csúcsformába lendülő Cavendish négy szakaszsikert aratott a Tour de France-on, ezzel 34 etapgyőzelemmel utolérte a francia körverseny örökrangsorának élén a legendás belga Eddy Merckxet, nem mellesleg megszerezte a legjobb sprintert illető zöld trikót.