Kiderült, mikor tér vissza a fél éve nem teniszező Nadal

tennis Horizontal
Spain's Rafael Nadal celebrates after defeating Serbia's Novak Djokovic during the final of the Men's Italian Tennis Open at Foro Italico on May 16, 2021 in Rome, Italy. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)
Vágólapra másolva!
Rafael Nadal az ausztrál nyílt teniszbajnokság január 4-én kezdődő, melbourne-i felvezető tornáján tér vissza a sérülése miatti hosszú kihagyás után.

A kétszeres olimpiai bajnok spanyol játékos leadta nevezését a január 17-én rajtoló Australian Openre, előtte pedig az ugyanott sorra kerülő 250-es versenyen is részt vesz.

Rafael Nadal januárban tér vissza fél év kihagyás után Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A világranglista hatodik helyére csúszott sztár az idén két trófeát szerzett Barcelonában és Rómában, s legutóbb augusztusban játszott a washingtoni tornán, amelyen az év eleji hátsérülése után újabb sérülést szenvedett el a bal lábfején, így a szezon hátralévő részét kihagyta.

A 35 éves Nadal célja az, hogy az Australian Openen megdöntse a férfi rekordot, amelyen jelenleg hárman osztoznak, rajta kívül Roger Federer és Novak Djokovic is 20 Grand Slam-serleggel büszkélkedhet.