Vágólapra másolva!
Szilágyi Liliána, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, válogatott úszó szerdán állt a nyilvánosság elé, amikor közösségi oldalán egy hosszú bejegyzésben írta le, hogy a jelenleg ügyvédként dolgozó édesapja, korábbi edzője, Szilágyi Zoltán testileg és lelkileg is bántalmazta, valamint szexuálisan is zaklatta. A sokkoló vallomás után pedig így évekkel később nyertek értelmet Szilágyi Liliána korábbi  fura nyilatkozatai.

Szilágyi Liliána úszóbajnok sokkoló vallomást tett és részletesen beszámolt arról, hogyan bántalmazta édesapja testileg, lelkileg és szexuálisan.

Szilágyi felelevenített egy esetet, amely során az apja annyira elvesztette a fejét, hogy egy pillanatig úgy tűnt, még az életét is képes lenne kioltani.

Az, hogy a még mindig csak 25 éves sportolónak mit kellett kiállnia, észrevétlen volt a nyilvánosság számára, ám a friss eseményeket figyelembe véve egészen elképesztő olvasni, hallgatni néhány korábbi, szokatlanul hangzó nyilatkozatát, melyek így már egészen drámaivá válnak, ráadásul tökéletesen érthetővé is válnak az ezekben megfogalmazott áthallások - írja a Blikk.

Amikor Szilágyi 2016-ban az Európa-bajnokságon azt nyilatkozta, hogy a felkészülése nem volt megfelelő, és hogy a következő időszakra, az olimpiáig békességet szeretne, az állítása szerint egyedül az apjának szólt, senki másnak.

Ez előtt az Eb előtt apja brutálisan bántalmazta és fojtogatta őt.

Az olimpián aztán volt még egy nyilatkozata,

ami viszonylag nagy visszhangot kapott a szokatlansága miatt.

Erről így beszélt egy interjúban:

„Majd ugye 2016-ban az olimpiára már szanaszéjjel mentem ki. Nem tudom, hogyan hoztam le az olimpiai tizedik helyezést, mert nem volt edző mögöttem, nem volt szakember mögöttem.

– mondta a sportoló.

De az a szintén olimpiai nyilatkozata is több mint beszédes ma, amit a 200 méteres pillangóúszás elődöntős futama után a Nemzeti Sportnak adott, amin hatodik helyezést szerzett, amivel összességében megszerezte az olimpiai tizedik helyet.

"Szeretném megköszönni elsősorban édesanyámnak, aki mellettem állt, amikor nagyon nehéz volt. Együtt indultunk el egy úton, felvállaltuk azt, hogy

szeretnénk változtatni, máshogy élni, boldogok lenni. Megköszönném a húgomnak, aki nagyon sok erőt adott, még úgy is, hogy nem igazán tudtunk beszélni"

– nyilatkozta ekkor arról, hogy kiknek köszöni meg elsősorban az elért sikert.

„Végső soron szeretném megköszönni Csende Zsoltnak, aki nemcsak szakmailag adott nekem rengeteget, hanem emberileg is. Tényleg, nekem fogalmam sincs, mi az az önzetlen szeretet, mert nem tapasztaltam korábban, de ez alatt a fél év alatt annyi mindent tanultam, más ember lettem – teljesen mindegy, hogy sikerült ez az olimpia, de egyébként nagyon jól sikerült, mert ahonnan indultam, én azt hittem, meg fogok halni, de tényleg.

Tudok sírni, ez fél éve még nem ment... Most két hétig csak sírok majd.

A leglényegesebb, hogy tudom, mit kell tennem. Tudom, hogy szeretnék élni, milyen ember szeretnék lenni, hogy a barátaim számíthassanak rám, mert aki mellettem van, az tisztában van vele, mire vagyok képes. Ez a mai nem az volt, viszont a körülményekhez képest kihoztam magamból a maximumot. Nagyon dühös vagyok azért, mert sok maradt bennem. A lelkem odaadtam az úszásnak, a legmélyebb zugokból is felhoztam olyan dolgokat, amiket még helyre kell raknom, mert nem biztos, hogy úgy kellene úsznom, hogy minden fájdalom és a sok rossz ott legyen bennem.

Szilágyi Liliána sokkoló vallomást tett Fotó: Mudra László - Origo

Összességében tényleg köszönöm, hogy itt lehettem, és

nagyon boldog vagyok, mert szabad vagyok! Kivívtam a szabadságom,

és én vagyok Szilágyi Liliána, olimpiai hatodik helyezett – na jó, középfutamban, de nem baj, mindenki tehet egy szívességet, és folytatom a munkát, jövőre a budapesti világbajnokságon meglátjuk, mi lesz, mert most már egy kicsit tényleg elegem van ebből" – mondta szintén ebben a nyilatkozatban, ami most egészen más megvilágítást nyert.