Visszatér a csapatverseny címvédője a Tour de Hongrie-ra

Alexey Lutsenko Wins 2021 Serenissima Gravel Race 2021 COVID-19 Challenge Competition Competition Round Coronavirus Cycling Event Cycling Tour Josolo Lido - Italy Northern Italy Outdoors People Photography Piazzola Sul Brenta Racing Bicycle Ride the Dream
Alexey Lutsenko of Kazakhstan and Astana Team wins the Serenissima Gravel, the 132.1km bicycle pro gravel race from Lido di Jesolo to Piazzola Sul Brenta, held in the Veneto region. On Friday, October 15, 2021, in Piazzola Sul Brenta, Veneto, Italy. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Visszatér a csapatverseny címvédője, a kazah Astana Qazaqstan Team a májusi magyar kerékpáros körversenyre, a Tour de Hongrie-ra, amelyen így már rekordot jelentő tíz WorldTeam-csapat indul.

A viadal csütörtöki hírlevelében a szervezők emlékeztetnek, hogy a sportág egyik legismertebb márkája az Astana, a 2006 óta működő profi csapat megszámlálhatatlan világraszóló sikert ért el az évek során, a legnevesebb bringásokkal a soraiban.

A kazah együttes már 2020-ban is nevezett a magyar körversenyre, ám akkor a koronavírus-járvány kirobbanása keresztülhúzta a számításokat. A csapat így tavaly versenyezhetett először Magyarországon, s mindjárt le is tette a névjegyét, ugyanis megnyerte a csapatversenyt. Az Astana Qazaqstan Team vezérigazgatója nem más, mint a kazah Alekszandr Vinokurov.

A klub abszolút sztárja az öt év után visszatért, kétszeres Giro d'Italia-, egyszeres Tour de France- és Vuelta a Espana-győztes olasz Vincenzo Nibali. A csapat keretét ebben az évben hét ország 29 profi bringása alkotja.

A 43. Tour de Hongrie-ra május 11. és 15. között kerül sor, várhatóan 24 csapat részvételével.

A 2022-es Tour de Hongrie eddig bejelentett csapatai:
Movistar Team (spanyol, WorldTeam)
Israel Start-Up Nation (izraeli, WorldTeam)
Team Jumbo-Visma (holland, WorldTeam)
Lotto Soudal (belga, WorldTeam)
Trek-Segafredo (amerikai, WorldTeam)
Bahrain-Victorious (bahreini, WorldTeam)
Team BikeExchange Jayco (ausztrál, WorldTeam)
BORA-hansgrohe (német, WorldTeam)
DSM (holland, WorldTeam)
Drone Hopper-Androni Giocattoli (olasz, ProTeam)
Uno-X Pro Cycling Team (norvég, ProTeam)
Astana Qazaqstan Team (kazah, WorldTeam)