Vágólapra másolva!
Az esélyeknek megfelelően mindhárom magyar induló, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry is futamgyőztesként jutott tovább a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres selejtezőjéből a pekingi téli olimpián.

A férfiak szombati 1000 méteres selejtezőjében az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és ezen a távon négy éve - még amerikai színekben - olimpiai ezüstérmes Krueger John-Henry szerepelt.

Elsőként a hatodik futamban lépett jégre magyar, ekkor Krueger John-Henry az első kör végére már átvette a vezetést, majd magabiztosan megnyerte a futamot és könnyedén továbbjutott.

A hetedik futamban a 2018-ban férfi váltóban olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor lépett jégre, aki magabiztosan vezetett, de egy törtött penge került a jégre, ezért újraindították az etapot.

A 26 éves klasszis a folytatásban is könnyedén maradt az élen, ráadásul két riválisa is elcsúszott, így győzelme és továbbjutása a vártnál is simább volt.

Liu Shaolin Sándor (balra) magabiztosan jutott tovább 1000 méteren Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Az ifjabb Liu testvér, a szintén olimpiai bajnok Shaoang végig biztosan vezetett a nyolcadik futamban és két társához hasonlóan szintén az első helyen nyerte meg saját etapját és továbbjutott a negyeddöntőbe.