Megvan, hol áll rajthoz legközelebb minden idők legjobb maratoni futója

Tokyo olympics Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, záróünnepség, 2021.08.08. férfi maratonfutás
First-placed Kenya's Eliud Kipchoge celebrates on the podium during the victory ceremony of the men's marathon event as part of the closing ceremony of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Olympic Stadium in Tokyo on August 8, 2021. (Photo by Adek BERRY / AFP)
Vágólapra másolva!
A világcsúcstartó és olimpiai bajnok Eliud Kipchoge részt vesz a tavaszi Tokió Marathonon.

A 37 éves kenyai atléta, aki a világrekordot 2018-ban, Berlinben 2:01:39 órás eredménnyel állította fel, maga jelentette be, hogy elindul a japán fővárosban sorra kerülő viadalon.

Eliud Kipchoge részt vesz a tavaszi Tokió Marathonon Forrás: AFP/Adek Berry

"A felkészülési időszakomban a tokiói szereplés állt a középpontban, készen állok arra, hogy ismét itt versenyezzek" - fogalmazott Kipchoge, aki tavaly augusztusban a tokiói játékokon, de nem a fővárosban, hanem Szapporóban védte meg ötkarikás címét.

A Tokió Marathont március 6-án rendezik.

Kipchoge az egyetlen, aki két órán belül is teljesítette már a 42,195 kilométeres távot, mégpedig 2019 októberében, Bécsben, de nem hivatalos viadalon. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség nem hitelesítette az 1 óra 59 perc, 40 másodperces eredményt, mert a verseny nem nyílt megméretés volt, ráadásul a kenyai atlétát 36 fős futócsapat is segítette a csúcs elérésében.