Sérülten küzdött a győzelemért a teniszező, hogy Nadal ellen játszhassa a következő meccsét - videó

tennis Horizontal
US Stefan Kozlov reacts after a point during the Mexico ATP Open 500 men's round of 32 singles tennis match against Bulgary's Grigor Dimitrov at the Arena GNP, in Acapulco, Mexico, on February 21, 2022. (Photo by PEDRO PARDO / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi körülmények között jutott be a nyolcaddöntőbe Stefan Kozlov az 1,7 millió dollár (535 millió forint) összdíjazású acapulcói férfi keménypályás tenisztornán.

Az orosz származású, Macedóniában született játékos a hétvégén kiesett a mexikói viadal selejtezőjében, és hétfőn edzőpartnerként segítette az immár 21-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal felkészülését.

"Ütögettünk Rafával, amikor elszakadt a húrja, és ütőt cserélt, én is odamentem a táskámhoz, és ránéztem a telefonomra. Legalább húsz üzenet várt, hogy Maxime Cressy megsérült, és szerencsés vesztesként azonnal induljak a stadionba Grigor Dimitrov ellen játszani.

idézte fel a 24 éves Kozlov, aki fél órával később már főtáblás meccse előtt melegített bolgár ellenfelével.

A 3 óra 21 perces összecsapás eléggé megviselte a világranglistán 130. amerikait, aki az elvesztett második szettben alig tudott mozogni a lábgörcsöktől, és a közönség már azt várta, hogy feladja.

mondta Kozlov, aki a nyolcaddöntőben honfitársával, Denis Kudlával, vagy - ami valószínűbb - Rafael Nadallal találkozik, immár "éles körülmények" között.