Vágólapra másolva!
Valter Attila (Groupama FDJ) - a mezőny egyetlen magyar résztvevője - a 2. helyen ért célba az országúti kerékpáros katalán körverseny vasárnapi záró szakaszán. A magyar versenyző pályafutása legjobb eredményét érte el a World Tourban.

A 23 esztendős magyar bringás élete eddigi legjobb World Tour-eredménye is a katalán körről származott, ráadásul tavaly pontosan ugyanezen a helyszínen, a Montjuic-hegyen ért célba harmadikként.

Valternek ezt sikerült most túlszárnyalnia egy hellyel, aminek köszönhetően az összetett versenyben is feljött a 26. pozícióba.

A szakaszt az olasz Andrea Bagioli (Quick-Step Alpha Vinyl) nyerte meg, az egyhetes viadal legjobbja pedig a kolumbiai Sergio Higuita lett.

- nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Valter Attila, aki ezzel karrierje legjobb World Tour-eredményét érte el. Hozzátette: ez az eredmény önbizalmat adhat neki a Giróra, amely Budapestről rajtol.

A magyar versenyző elmondta, hogy a következő két napot csapata franciaországi főhadiszállásán tölti, ugyanis valami nincs rendben a térdével, de bízik benne, hogy gyorsan megoldást találnak a problémára.