Gyönyörű kiütéssel szerezte meg harmadik világbajnoki övét a kazah sztár - videó

Box TOPSHOTS Horizontal
Kazakhstan's Gennady Golovkin (R) fights against Japan's Ryota Murata during their WBA IBF middleweight championship boxing bout at Saitama Super Arena in Saitama on April 9, 2022. (Photo by Philip FONG / AFP)
Vágólapra másolva!
Közel másfél év kihagyás után meggyőző teljesítménnyel, a japán Riota Murata elleni technikai K.O. győzelemmel tért vissza a szorítóba a kazah ökölvívó klasszis, Gennagyij Golovkin, aki sikerével már három szervezet középsúlyú világbajnokának mondhatja magát.

Helyi idő szerint szombaton este Saitamában került megrendezésre a Gennadiy Golovkin vs. Ryota Murata IBF, IBO, WBA középsúlyú világbajnoki címegyesítő ütközet. A találkozót (amelyre az eredeti tervek szerint december 29-én került volna sor, azonban a koronavírus-járvány miatt csúsztatni kellett) nagy érdeklődés kísérte, így a gálának otthont adó Super Aréna lelátóit is több mint 36 ezer néző töltötte meg, számol be az összecsapásról a Profiboksz.hu magyar szaklap.

A találkozót a londoni olimpia bajnoka, a 36 éves Murata kezdte jobban, miközben a pénteken a 40. születésnapját ünneplő Golovkin kissé lassabban melegedett be. Murata többször is az övvonal alatt találta el Golovkint, de a kazah bunyóst nem tudta kizökkenteni, és a negyedik, ötödik menettől egyre inkább GGG vette át az irányítást. Olyannyira, hogy a 9. menet elején előbb megrendítette, majd az etap közepén padlóra is küldte a japánt, akinek ringsegédei bedobták a törölközőt - nem lett volna rá szükség, a mérkőzésvezető ugyanis magától is leléptette a japán bunyóst.

Golovkin ezzel a sikerrel a már birtokában lévő IBF, valamint IBO világbajnoki címe mellé begyűjtötte a WBA koronáját is, illetve 42 győzelem (ebből 37 ko/tko), 1 vereség, 1 döntetlenre javította a profi rekordját. A leállítás pillanatában egyébként mindhárom pontozónál Golovkin vezetett (78-74, 79-73, 77-75).

Jól látszik a számokból Golovkin fölénye: