Simán nyert a magyar csapat az észtek ellen a Billie Jean King Kupában

Horizontal SPORT TENNIS MATCH PHOTO, Bondár Anna, tenisz
Bondár búcsúzott a nyitókörben az Australian Openen
Vágólapra másolva!
Udvardy Panna és Bondár Anna is két sima játszmában győzött, ezzel a már továbbjutott magyar női teniszválogatott 2-0-ra vezetett Észtország ellen a Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna I-es csoportjának antalyai tornáján, majd a párost is könnyedén hozta a magyar duó.

A magyar együttes megnyerte három eddigi párharcát az ötcsapatos A csoportban, így már biztos elsőként állt ki az összes találkozójukat elbukó baltiak ellen. A tét nélküli párharc nyitányán a világranglista 82. helyén álló Udvardy egy óra alatt győzött Katriin Saar (1331.) ellen.

"Úgy gondolom, nagyon jól játszottam, és ez a meccs tökéletes volt arra, hogy nyomás nélkül teniszezzek" - nyilatkozta Udvardy.

Közvetlenül utánk következett a WTA rangsorában a 72. helyen álló Bondár Anna és a 894. Maileen Nuudi mérkőzése, azaz a papírforma itt is sima magyar győzelmet ígért. Így is lett, Udvardyhoz hasonlóan Bondár is 6:1-re hozta az első, majd 6:3-ra a második játszmát.

A tét nélküli párharc harmadik meccsén Jani Réka és Tóth Amarissa két szettben, 68 perces meccsen nyert Anet Angelika Koskel és Katriin Saar ellen, a változatosság kedvéért ugyancsak 6:1, 6:3-ra.

Az antalyai viadalon a két csoport győztese közvetlenül bejut a novemberi rájátszásba, míg a második helyezettek újabb találkozón döntik el a harmadik továbbjutó hely sorsát. Az év végi rájátszás győztesei - amelyben az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhet - jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak majd.

Eredmény, A csoport, 4. forduló:
Magyarország-Észtország 1-0 - állás az első egyes után
Udvardy Panna-Katriin Saar 6:1, 6:3
Bondár Anna-Maileen Nuudi 6:1, 6:3
Jani Réka, Tóth Amarissa-Anet Angelika Koskel, Katriin Saar 6:1, 6:3

korábbi eredmények:
kedd: Magyarország-Törökország 2-1
szerda: Magyarország-Dánia 3-0
csütörtök: Magyarország-Szerbia 2-1