Börtönbe kerül Boris Becker

BECKER, Boris
London, 2022. április 29. Boris Becker volt német teniszcsillag és partnere, Lillian de Carvalho érkezik Becker perének tárgyalására a southwarki koronabíróságra 2022. április 29-én. Az egykori klasszis ellen felhozott vádirat 24 pontot tartalmaz, többek között azt is, hogy Nagy-Britanniában és Németországban is vagyont rejtett el a végrehajtók elől. Amennyiben bebizonyosodik a bűnössége, akár hét év börtönt is kaphat. MTI/AP/Frank Augstein
Vágólapra másolva!
Börtönbüntetésre ítélték Boris Beckert, a korábbi wimbledoni bajnok német sztárteniszezőt.

Boris Becker két és fél éves büntetést kapott, amiért korábban, amikor csődeljárás indult ellene két és fél millió fontnyi vagyont és kölcsönöket rejtett el a hatóságok elől, így elkerülve a fizetést. Angol beszámolók alapján Beckernek várhatóan a büntetése felét kell elzárva töltenie.

Az összesen hatszoros Grand Slam-győztes teniszező tagadta, hogy 2017-ben megsértette volna a brit törvényeket, amikor eljárás indult ellene, ugyanis majdnem 50 millió fonttal tartozott a hitelezőinek.

Boris Becker volt német teniszcsillag és partnere, Lillian de Carvalho érkezik Becker perének tárgyalására a southwarki koronabíróságra 2022. április 29-én Forrás: MTI/AP/Frank Augstein

Az esküdtszék végül négy vádpontban találta bűnösnek az 54 éves Beckert, további 20 vádpont alól felmentette. Becker 390 ezer fontot küldött magánszemélyeknek üzleti számlájáról, de az ügy középpontjában az a 2017-es eset állt, amikor Becker fizetésképtelenné vált, így 3 millió fontnál is nagyobb hitelét nem tudta fizetni egy mallorcai luxusingatlan után.

Becker több ingatlant is más nevére íratott és egyéb vagyontárgyakat is elrejtett a hatóságok elől, többek között a karrierje során nyert érmeket és trófeákat is.