Roland Garros - Swiatek másodszor bajnok

tenisz Iga Swiatek Roland Garros
Poland's Iga Swiatek reacts after a point against US' Jessica Pegula during their women's quarter-final singles match on day eleven of the Roland-Garros Open tennis tournament at the Court Philippe-Chatrier in Paris on June 1, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A világelső Iga Swiatek nyerte meg a női egyes küzdelmeit a francia nyílt teniszbajnokságon, mivel a vasárnapi döntőben 6:1, 6:3-ra legyőzte az amerikai Coco Gauffot.

A 2020-ban is győztes lengyel játékos - aki előzőleg 34 mérkőzés óta volt veretlen - kétszer is elvette 18 éves riválisa adogatását, és 32 perc elteltével szettelőnybe került. A világranglistán 23. Gauff rendkívül idegesen játszott első Grand Slam-döntőjében.

A kedd óta 21 esztendős varsói sportoló a folytatásban brékhátrányba került (0:2), ám elképesztő játékkal és rengeteg nyerő ütést bemutatva 5:2-re fordított. A 2018-ban junior bajnok Gauff egy gémet még hozott, de ennél többre már nem futotta az erejéből. A finálé 1 óra 8 percig tartott.

A 35 meccs óta veretlen Swiatek karrierje kilencedik trófeája, a Suzanne Lenglen Kupa mellé 2,2 millió eurót (860 millió forint) kapott.