Vágólapra másolva!
Súlyos sérüléstől tart Alexander Zverev, akinek pénteken a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyéni verseny elődöntőjében fordult ki a bokája.

A torna szervezői által közzétett videóüzenetben az olimpiai és kétszeres világbajnok német teniszező kiemelte: nagyon úgy tűnik, hogy a sérülése komoly, erről többet és pontosabbat viszont csak az orvosi vizsgálatok után tud mondani.

Zverev az elődöntőben óriási küzdelmet vívott a 21-szeres Grand Slam-bajnok, a Roland Garroson 13-szor diadalmaskodó spanyol Rafael Nadallal, amikor a rövidítésben elbukott első szett után, a második játszmában 6:6-nál feladni kényszerült a meccset. A jobb bokája egy csúszásnál aláfordult, majd Zverev fájdalmasan kiabálva terült el a földön. Az öltözőbe tolókocsiban vitték be, néhány perccel később aztán mankókkal jött vissza és gratulált a spanyol klasszisnak.

- mondta Alexander Zverev.

Alexander Zverev bokasérülése miatt kényteen volt feladni a Nadal elleni elődöntőt Forrás: AFP/Christophe Archambault

"Mindenki tudja, hogy egy álommal ér fel, hogy ismét döntőt játszhatok a Garroson, de nem így kellett volna befejeződnie a meccsnek.

– nyilatkozta Nadal ellenfeléről.

Az Eurosport szakkommentátoraként tevékenykedő Mischa Zverev hozzátette: testvére szombaton hazarepül, ahol majd pontos diagnózist készítenek, és megállapítják a sérülés súlyosságát.

A férfi egyes vasárnapi fináléjában Nadal ellenfele a nyolcadik helyen kiemelt norvég Casper Ruud lesz.