Ismét versenyezhet az egyik legjobb kolumbiai kerékpáros

cycling Horizontal
Team Astana's Colombian rider Miguel Angel Lopez talks to his sports team as he rides in the first kilometers of the 4th stage of the Giro d'Italia 2022 cycling race, 172 kilometers between Avola and Etna-Nicolosi, Sicily, on May 10, 2022. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Astana Qazaqstan országúti kerékpároscsapat megszüntette Miguel Ángel López versenyzési jogának felfüggesztését.

"A kapott információk alapján a spanyol hatóságok és a nemzetközi szövetség sem talált bizonyítékot, ezért a felfüggesztést hatályon kívül helyeztük. Miguel Ángel López így a korábban elfogadott versenytervének megfelelően folytatja az idényt" - olvasható az istálló hétfői közleményében, amely azt is leszögezte, hogy továbbra is szorosan követi a fejleményeket, és ha szükséges, akkor ismét lépéseket tesz.

A 28 éves versenyző a döntés értelmében rajthoz áll a burgosi körversenyen, amely számára a Vuelta a Espana felvezetése lesz.

A spanyol rendőrség drogkereskedelemmel és pénzmosással foglalkozó egysége fogadta Lópezt, amikor másfél hete az országba érkezett. Spanyol források szerint a Marcos Maynarral fenntartott esetleges kapcsolatát vizsgálják, az Extremadurai Egyetem professzorával szemben pont ezen két vádpont miatt folyik eljárás.

A kolumbiai bringás 2018-ban a Giro d'Italián és a Vuelta a Espanán is harmadik lett.