Jövőre csúszhat Uszik és Fury címmeccse

Horizontal
Britain's Anthony Joshua (R) congratulates Ukraine's Oleksandr Usyk (L) after the heavyweight boxing rematch for the WBA, WBO, IBO and IBF titles at the King Abdullah Sports City Arena in the Saudi Red Sea city of Jeddah, on August 20, 2022. - Usyk won his rematch against Anthony Joshua by split decision to retain his world heavyweight titles in just his fourth fight in the division in Saudi Arabia late tonight. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
A profi boksszal foglalkozó portálok egybecsengő közlése szerint februárban rendezhetik meg a WBC-bajnok brit Tyson Fury, és a WBA, a WBO, az IBF és az IBO trónját elfoglaló ukrán Olekszandr Uszik összecsapását a nehézsúly egyesített világbajnoki címéért.

Hogy mennyiért és hol mérkőzhetnek meg a felek, egyelőre kérdéses, az viszont bizonyosnak tűnik, hogy a két ökölvívó fele-fele arányban osztozik a bevételen, ami több százmillió dollárra is rúghat. A várható időpont február 11. vagy 18., és Szaúd-Arábia mellett lehetséges színhelyként szóba jön az Egyesült Arab Emírségek és Katar is. Nem kizárt az sem, hogy az Egyesült Királyságban, közelebbről Walesben szállnak ringbe a bokszolók, méghozzá egy nyolcvanezer ember befogadására alkalmas cardiffi arénában.

Uszik augusztus 21-én, a szaúdi Dzsiddában védte meg titulusait, miután - újfent pontozással - másodszor is nyert az általa tavaly szeptemberben trónfosztott brit Anthony Joshua ellen. Fury 2020 februárja óta birtokolja a WBC övét, s bár időközben bejelentette visszavonulását, az ukrán újabb sikere után közölte: van az a pénz, amennyiért kész szorítóba lépni Uszikkal címegyesítő mérkőzésen.

Uszik 35 éves, és veretlen a profik között, eddigi 20 győzelme közül 13-at kiütéssel aratott. A 34 esztendős Fury meccsstatisztikájában 32 győzelem (23 KO) és egy döntetlen szerepel.