Meghalt a legendás amerikai ökölvívó

GettyImageRank2 Horizontal SPORT BOXING
(FILES) In this file photograph taken on November 30, 2018, Earnie Shavers makes an appearence on stage before the Deontay Wilder v Tyson Fury weigh-in at Los Angeles Convention Center in Los Angeles, California. - Hard-hitting American heavyweight boxer Earnie Shavers, who fought Muhammad Ali and Larry Holmes for world titles has died, the Ring magazine reported on September 2, 2022. (Photo by Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
78 éves korában meghalt az egykori nehézsúlyú amerikai bokszlegenda, Earnie Shavers.

Az amerikai Shaverst minden idők egyik legkeményebb ütőjének tartják, profi karrierje alatt aratott 74 győzelméből 68 esetben idő előtt tudott végezni.

Shavers az 1970-es évek közepén volt pályafutása csúcsán, és ugyan világbajnoki címet nem tudott nyerni, de képes volt szoros csatára kényszeríteni Muhammad Alit, valamint Larry Holmes-t is.

A profiboksz.hu megírta, hogy Shavers az első hivatásos összecsapását 1969-ben vívta, de még 1995-ben, azaz 48 évesen is szorítóba lépett, illetve 1982-ben ő is a jelöltek között volt a Rocky sorozat akkor készülő 3. részében, ahol Clubber Lang-et játszotta volna. A történet szerint a próbák során túl nagy verést osztott ki a főszereplő Sylvester Stallone-nak, így végül nem ő kapta meg a filmszerepet.