Vágólapra másolva!
A második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal bejutott a 32 közé az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A csütörtöki második fordulóban Nadal szetthátrányból múlta felül az olasz Fabio Fogninit. A spanyol sztár ellenfele a következő körben a francia Richard Gasquet lesz, aki a 32. helyen rangsorolt szerb Miomir Kecmanovicot győzte le. A kiemeltek közül búcsúzott viszont a nyolcadikként rangsorolt lengyel Hubert Hurkacz és a 17. bolgár Grigor Dimitrov. Az argentin Diego Schwartzman és az amerikai Frances Tiafoe pedig úgy nyert egyaránt három játszmában, hogy egyik szettben sem volt elég számára a győzelemhez a hat nyert gém.

A női párosoknál az első fordulóban kiesett a Williams nővérek szabadkártyás kettőse, Serena és Venus, akiket egy cseh duó, Lucie Hradecka és Linda Noskova múlt felül két játszmában 7:6, 6:4-re. Venus Williams egyesben is szabadkártyásként indult, és rögtön az első körben kikapott, viszont testvére két győzelem után már a 32 között várja a folytatást.

Fucsovics Márton párosban is befejezte szereplését az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A 30 esztendős magyar játékos - aki egyesben maratoni, több mint négy órás csatában búcsúzott a spanyol Alejandro Davidovich Fokinával szemben - a szlovák Alex Molcannal alkotott kettőst, duójuk azonban két játszmában kikapott a hazai közönség előtt szereplő Nicholas Monroe-tól és Keegan Smith-től.