Meztelenül ülne asztalhoz a csalással vádolt sakkozó

SPORT - CHESS - PLAYERS Hans Niemann chess players echecs jeu jeu d echecs joueur d echecs players Vertical CHESS CHESS PLAYER GAME PLAYER PORTRAIT SPORT
Hans Niemann, american chess player. Warsaw, 2021 December. Photographie by Quentin Bassetti / Hans Lucas. Hans Niemann, joueur d echecs americain. Varsovie, Decembre 2021. Photographie par Quentin Bassetti / Hans Lucas. (Photo by Quentin Bassetti / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
Drasztikus lépésre is hajlandó lenne az amerikai sakkozó, Hans Niemann, hogy bebizonyítsa, nem csalt a Magnus Carlsen elleni mérkőzésen.

Hatalmas vihart kavart a sportágban, amikor a múlt hét végén Magnus Carlsen előbb a világos bábukat vezetve kikapott az amerikai Hans Niemanntól, majd visszalépett a rangos Sinquefield-kupától.

A norvég világsztár, aki 2013 óta a sportág világbajnoka, azért lépett vissza, mert úgy gondolta, hogy a 19 éves ellenfele csalt a parti során, kívülről kapott segítséget, ami szigorúan tilos.

Fabiano Caruana és Magnus Carlsen figyeli árgus szemekkel Hans Niemannt:

Niemann azt elismerte, hogy 12 és 16 éves kora között valóban élt meg nem engedett eszközökkel, de csak a Chess.com weboldal online játékaiban, mára azonban már leszokott erről.

"Megbántam, amit tettem, ez volt életem legnagyobb hibája. Azóta is rendkívül szégyellem magam a történtek miatt. Elmondom őszintén, mert nem akarok később mindenféle vádaskodásokkal és hamis pletykákkal foglalkozni.

- mondta nyíltan Niemann.

Aki szinte bármire hajlandó lenne, hogy bizonyítsa ártatlanságát, és, hogy Carlsen vádjai alaptalanok.

Ha azt akarják, hogy egy zárt dobozban sakkozzak, ahol semmilyen elektromos eszközt nem hasznáhatok, az sem érdekel. Azért vagyok itt, hogy nyerjek, ez az egyetlen célom" - jelentette ki határozottan Niemann.