Társoldalunk:

Kiss Norbert egy lépésre a címvédéstől a kamion Európa-bajnokságon

2022.09.24. 21:05

Karnyújtásnyira került tavalyi Európa-bajnoki címének megvédésétől Kiss Norbert, a Révész Racing Team háromszoros kontinensbajnok versenyzője, aki a sorozat utolsó előtti, franciaországi állomásának szombati napján az egyik futamon győzött, a másodikon pedig második lett.

A 37 éves szombathelyi pilóta az idei 13. időmérő edzésen 12. alkalommal végzett pole pozíciót érő körrel, ráadásul csaknem egy másodperccel volt gyorsabb a másodikként záró német Sascha Lenznél.

Kiss esélyeshez méltó módon aratott rajt-cél győzelmet a nap első futamán, előnye majdnem hét másodperc volt a leintéskor. A magyar versenyző ugyanakkor a kiváló teljesítménye ellenére sem ünnepelhette még a címvédést, összetettbeli legnagyobb riválisa, a hatszoros Eb-győztes német Jochen Hahn ugyanis negyedik lett, így eldőlt, hogy legalább vasárnapig várni kell Kiss újabb Eb-diadalára. 

Kiss Norbert egy futamot is nyertForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A szombati második viadalon Kiss - a fordított rajtrács szabálya értelmében nyolcadikként startolva - másodikként ért célba, ezzel pedig karnyújtásnyira került a negyedik kontinensbajnoki trófea megszerzésétől.

A Le Mans-i forduló vasárnapi napján újabb időmérő edzés, majd további két futam vár a mezőnyre.