Vágólapra másolva!
Az ír ketrecharcos, Conor McGregor leghamarabb csak áprilisban térhet vissza, mivel több mint egy éve nem esett át drogteszten.

A múlt hónapban derült ki, hogy a lábtöréséből lábadozó McGregort idén még nem tesztelte az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA), így legalább fél évig már nem versenyezhet. Mindezt megerősítette a UFC elnöke, Dana White is.

McGregor 2021-ben rendszeresen volt drogtesztelve. Az év első felében nem kevesebb, mint 10 teszten esett át, majd a harmadik negyedévben volt egy, azóta pedig egy sem.

Az az inaktív vagy hosszú kihagyáson lévő harcosoknak legalább hat hónapon át kell részt kell venniük az USADA véletlenszerű drogteszt programjában.

Conor McGregort idén még egyszer sem tesztelte az USADA Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Stacy Revere

Beszámolók szerint a UFC azonban felmentést adhat ez alól „kivételes körülményekre hivatkozva, vagy ha a szabály szigorú alkalmazása méltánytalan lenne a sportolóval szemben". Az UFC így dönthet úgy, hogy eláll a hat hónapos programtól, hogy McGregor áprilisnál korábban visszatérhessen, de ehhez az ír harcosnak két negatív drogtesztet kell produkálnia.