Újabb hírek érkeztek a kórházba került Csapó Gáborról

Csapó Gábor
Csapó Gábor, a Vasas SC aranygyűrűse, a magyar vízilabdázás egyik legeredményesebb és legkülönlegesebb egyénisége 70 éves
Vágólapra másolva!
Múlt héten légzéselégtelenséggel vitték kórházba a korábbi 272-szeres válogatott olimpiai bajnok vízilabdázót, Csapó Gábort. A legendás sportoló állapotáról az egykori csapattársa és jó barátja, Wiesner Tamás számolt be a Borsnak.

"Dudi nincs jól" – mondta tömören Csapó állapotával kapcsolatban az 1977-ben Eb-győztes vízilabdázó.

"Múlt héten mentő szállította a Honvédkórház intenzív osztályára, és azóta állandó felügyelet alatt tartják. Természetesen felesége, Katalin már meglátogathatta. Magam is meglepődtem, amikor megtudtam, hogy Dudi egy vesével él. Nagyon jó barátom, igazán remek ember, próbáltam híreket szerezni róla, de nem derült ki, hogy pontosan mi a baja, milyen egészségügyi panasszal került be. Annyit szintén megtudtam, hogy

nagyon szeretne hazatérni, de erről egyelőre szó sem lehet.

Dudi a magyar sport óriási értéke, és ha például arra lenne szükség, hogy vért adjunk neki, nem létezik olyan hatalmas tégely, amiben a vért összegyűjtenénk, mert mindannyian a rajongásig szeretjük őt. Szerencsére arról nincs szó, hogy vérre lenne szüksége" – nyilatkozta a Borsnak Wiesner Tamás.

Csapó Gábort diétára fogták a kórházban Forrás: vasasc.hu

Az továbbra sem derült ki, milyen egészségügyi panasszal került kórházba a 72 éves legenda, de javult az állapota és a tudatánál van. Wiesner pedig elárulta azt is, hogy

a kórházban jelenleg próbálják csökkenteni a volt világklasszis pólós túlsúlyát, mivel a gyógyulás szempontjából erre nagy szükség van.

A kórházban diétás kosztra fogták, továbbá gyógyszerekkel is igyekeznek hozzásegíteni őt a fogyáshoz" – tette hozzá a jó barát.

Csapó Gábor 1972-ig az Újpesti Dózsa, 1973-ig a SZEOL AK, 1984-ig a Vasas, majd 1985-től az olasz Síracusa Palermo játékosa volt. 1970-től tizenhat éven keresztül, összesen 272 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban. Az aktív sportolást 1986-ban fejezte be. 2000-ben beválasztották az évszázad magyar vízilabda-válogatottjába.

1977-ben állam- és jogtudományi doktori oklevelet szerzett. Visszavonulása után 1990-ig Syracusa Palermo, majd 1990-től 1993-ig a Vasas-Plaket vezetőedzője lett. 1994-ben Faragó Tamással Budapesten vízilabda-iskolát nyitott és egy informatikai részvénytársaságnál jogászi állást vállalt. 2001-től ismét edzősködött, először az ÚTE, majd 2003-tól az FTC vízilabdacsapatánál. 1979-ben a mozivásznon is feltűnt, a Ki beszél itt szerelemről című filmben főszerepet alakított.