Vágólapra másolva!
Ügetőversenyek mellett agárfutamok és fiatal pónilovasok is várják az Ügetőszilveszterre érkezőket az óév utolsó napján - mondta a Kincsem Park ügyvezető igazgatója szerdán az M1 aktuális csatorna esti adásában.

Pécsi István Budapest egyik fő szilveszteri kulturális eseményének nevezte az Ügetőszilvesztert, amely egyébként a világ legnagyobb szilveszteri lóversenyeseménye.

Felidézte, hogy az Ügetőszilveszter 1999 óta Budapest legnagyobb szabadtéri óévbúcsúztató sporteseménye, a Kincsem Park legnépszerűbb versenynapja. Még a Kerepesi úti pályán indult, kezdetben főiskolásokat, egyetemistákat céloztak meg és néhány év alatt csaknem tízezres tömeg járt a rendezvényre.

Az idei program is fantasztikus lesz Fotó: Koncz Márton - Origo

Az Ügetőszilvesztert sikerült átmenteni a Kincsem Parkba, az új ügetőpályára, ahol a koronavírus-járvány előtt már mintegy húszezren voltak kíváncsiak a programokra - mondta. Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint az idei előzetes jegyeladások is azt mutatják, hogy sokan lesznek szilveszterkor az ügetőn.

A századik Magyar Derby programján nyáron több mint tízezren vettek részt, az Ügetőszilveszterre ennek dupláját várják

- tette hozzá.

A Kincsem Park honlapjának tájékoztatása szerint a kapukat délben nyitják, az első ügetőfutam 13 órakor kezdődik és várhatóan este 8 óráig tartanak a programok, amelyek tűzijátékkal zárulnak.

Ügetőversenyek, agárfutamok és pónilovasok is szerepelnek az idei Ügetőszilveszter programjában Fotó: Koncz Márton - Origo

Az ügetőfutamok közül kiemelkedik a színészek, sportolók és újságírók versenye, a Zenthe Ferencről és Bubik Istvánról elnevezett két futam. A legrangosabb futam a TIPPMIX - Lovaregyleti Díj lesz a pálya legjobb lovaival, továbbá agárversenyt is rendeznek a Kincsem Parkban található Nemzeti Agár Stadionban.

Pécsi István arról is beszélt a műsorban, hogy a szilveszteri programok között tartják meg a Magyar Póni Championátus "szuperdöntőjét" is, ahol fiatal pónilovasokat láthat a közönség.

Török Olivér, az M4 Sport műsorvezetője két futamban is indul, az egyikben győzelemre is esélyes lóval áll rajthoz, a legnagyobb ellenfele a címvédő Bács Péter lesz. Elmondta: 2015-ben vett részt először hajtóként az Ügetőszilveszteren, majd 2017-ben nyert és akkor is mindkét futamban indult.

Az ismert emberek futamain rajta kívül idén is rajthoz áll Martinek János olimpiai bajnok öttusázó, aki a legtöbbször vett részt az Ügetőszilveszteren, de Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó vagy Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó, Epres Attila színművész, Vida József bankár és Pintér Zoltán labdarúgó is hajt majd.

A versenynap délutánján a Kincsem Park Panoráma Étterme mellett a Food Truck Show Hungary csapata is várja a közönséget, akiknek a Kincsem Park honlapján azt javasolják, hogy bár jó idő várható, alaposan öltözzenek fel, hogy ne fázzanak a programok idején.