Letelt a 4 éves eltiltása, máris az olimpiára készül a világbajnok magyar kajakos

Takács Tamara
A világ- és Európa-bajnok kajakozó egyelőre keresi az igazit
Vágólapra másolva!
Takács Tamara világ- és Európa-bajnok kajakos négyéves doppingeltiltása után szeretne visszatérni a válogatottba, de az elmúlt időszakot úgy jellemezte, mint élete legboldogabb négy esztendejét.

"Sok minden történt, de ez volt a legboldogabb négy évem. Nagyon szeretem az anya szerepet, a kisfiam került első helyre, a sport a második" - mondta az M1 aktuális csatornának a 26 éves sportoló, aki hozzátette, fizikálisan a szülés volt a legnehezebb, lelkileg pedig újra elkezdeni az edzéseket, amiben sokat segített neki a férje, aki egyben az erőnléti edzője is.

Érdekesség, hogy a női kajaknégyesben a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danutának és az egyszeres ötkarikás győztes Bodonyi Dórának is a férje az edzője.

A világ- és Európa-bajnok kajakozó készül a visszatérésre Fotó: Csudai Sándor - Origo

Takács Tamara a visszatérésével kapcsolatban elárulta, hogy május elején a szegedi tájékoztató versenyen indulna, de szeretne minél több viadalon részt venni, mert kimaradt négy év versenyzés, ezért abba nehéz lesz visszaszokni.

- fogalmazott Takács Tamara, aki Németh Balázs edző irányításával Győrben készül. Mesterét illetően kijelentette, "szakmailag és emberileg sokat tud hozzátenni a felkészüléshez".

Takács szerint minden sportoló legnagyobb vágya, hogy ott legyen az olimpián, már az óriási elismerés, ezért nagyon boldog lenne, ha bekerülne a négyesbe.

Hozzátette, olyat még nem hallott, hogy valaki négy év eltiltás után olimpián szerepeljen, szeretne ő lenni az első.

A sportoló szervezetében egy 2019 februárjában elvégzett vizsgálat mutatta ki az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozololt, ezért négyéves eltiltást kapott.

Takács Tamarában 2017-ben sokan az új kajakkirálynőt látták Fotó: Csudai Sándor - Origo

Legnagyobb sikereit 2017-ben aratta, amikor a Plovdivban rendezett Európa-bajnokságon a királykategóriában lett aranyérmes, míg a racicei világbajnokságon a kajak négyes tagjaként állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Végül a szeptemberi, Szolnokon rendezett országos bajnokságon kilenc aranyérmet szerzett, amely egyedülálló a sportág történetében.