Vágólapra másolva!
Kovács Zsófia bronzérmet nyert gerendán vasárnap az antalyai torna Európa-bajnokságon.

A háromszoros Eb-győztes magyar tornász a második legjobb eredménnyel jutott be a nyolcas döntőbe, így éremre esélyesként mutathatta be gyakorlatát.

Stabilan és szépen tornázott, minimális megingásai voltak csupán, a végén pedig a duplaszaltós leugrást is szépen hajtotta végre, a leérkezésnél kicsit ellépett.

Kovács Zsófia újabb fantasztikus produkciója Forrás: AFP/Ozan Kose

Bemutatójára 13,500 pontot kapott, ezzel úgy tűnt, 33 ezreddel lemarad a dobogóról. A magyar csapat azonban óvást nyújtott be az egyik elem megítélését vitatva, ennek helyt adtak, így

Kovács 13,700 ponttal egy pozíciót előrelépett. Úgy lett harmadik, hogy azonos ponttal zárt a második Manila Espositóval, de az olasz a kivitelezésben jobb volt.

Gerendán ez a magyar torna első Eb-érme.

Kovács pénteken második volt egyéni összetettben, szombaton pedig ötödik lett felemáskorláton.

Kovács Zsófia Eb-bronzérmes lett Forrás: AFP/Ozan Kose

Később talajon nyolcadik lett a dunaújvárosi tornász.

Ezen a szeren a hatodik eredménnyel jutott a fináléba, melyben negyedikként mutatta be gyakorlatát. Az eleje jól ment neki, az utolsó két ugrássoránál viszont hibázott. Az elsőnél a végén az ideálisnál kicsit alacsonyabb szögben vonalon kívül érkezett a talajra, az utolsónál pedig a hátra dupla szaltónál hátrafelé ellépett. Bemutatójára 12,733 pontot kapott.

Eredmény:
nők:
gerenda, Európa-bajnok:
Sanne Wevers (Hollandia) 13,800 pont
2. Manila Esposito (Olaszország) 13,700
3. Kovács Zsófia 13,700