Vágólapra másolva!
A szombaton rajtoló Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyre készülő Fetter Erik szerint a második vagy harmadik héten kaphat főszerepet az EOLO-Kometa csapatában.

"Vincenzo Albanese és Lorenzo Fortunato nagyon jó formában van. Mindkettőtől elvárás, hogy megpróbáljanak nyerni egy szakaszt. Rajtuk kívül nagyon fontos, hogy szökésbe kerüljünk, így minden nap mutassuk a csapatunkat és a mezünket.

- mondta az M1 aktuális csatornának a 23 éves bringás, aki megjegyezte, a tavalyi Girón, pályafutása első háromhetes viadalán is ez volt a terv, akkor mégis már a negyedik etapon szökésbe került.

Fetter Erik a 2022-es Girón Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az időfutamban országos bajnok Fetter elárulta, idén teljesen más felkészülést csinált, több, egyúttal keményebb és nehezebb versenyt teljesített az olasz körverseny előtt.

Hozzátette, számára "nem volt arcon csapás" az első háromhetes viadal, így elsősorban a verseny mentális részéről tanult sokat, példaként a regenerációt, az étkezést említette, valamint a közösségi média ritkább használatát.
Az idei viadal kapcsán arról beszélt, hogy majd a második, harmadik héten fognak dönteni a kinézett szakaszokról az alapján, hogyan érzi magát.
A 106. Giro d'Italián a 21 szakasz alatt 3489 kilométert és mintegy 51 400 méter szintkülönbséget kell teljesíteniük a bringásoknak. A viadal - öt év elteltével ismét - Rómában ér véget. A mezőnyt 22 csapat alkotja majd, egyaránt nyolc-nyolc kerékpárossal.