Vágólapra másolva!
Meghalt Droppa Erika, aki a magyar teniszsport elmúlt több mint 40 évének meghatározó alakja volt - számolt be a szomorú hírről a Magyar Tenisz Szövetség.

"Mély fájdalommal tudatjuk a magyar tenisztársadalommal, hogy az utóbbi több mint 40 év teniszéletének meghatározó alakja, Droppa Erika, mindenki Erika nénije ma reggel elhunyt" - írta a Hungarian Tennis a közösségi oldalán.

A szekszárdi születésű szakember 1983. március 23-án, a Metro Tenisz Klubban tett sikeres versenybírói vizsgát, azóta töretlenül részt vett a hazai versenyek lebonyolításában, a csapatbajnokságok szervezésében, valamint évtizedeken át a hazai ranglistákat is ő készítette. A Testnevelési Egyetemen szerzett sportszervezői, -oktatói és -menedzseri diplomát, 1992 és 2020 között a Magyar Tenisz Szövetség alkalmazottjaként, 1997-től 2011-ig főtitkárhelyettesként is dolgozott. Tagja volt a Játékvezetői és Versenybírói Bizottságnak, de nyugdíjas éveiben továbbra is a hazai tenisz szolgálatában állt versenybíróként - tették hozzá a megemlékezésben.

Droppa Erika az egész életét a tenisznek szentelte, munkáját a sportág iránti alázattal végezte, s ha a helyzet megkívánta, következetesen és kellő szigorral járt el. Többek között ezért is nyerte el 2015-ben a Magyar Tenisz Szövetség életműdíját, majd 2021 novemberében a MOB fair play díját.