Vágólapra másolva!
Balatonlellén rendezték meg a Közép-Európai Erősember Szövetség (CESA®) strongwoman liga második fordulóját, ahol a 70+ kilogrammos kategóriában csakúgy, mint Baján, ezúttal is Bordás Dorina diadalmaskodott.

Rönknyomás ismétlésre, vegyespakolás, gumiforgatás, hordó vállra és autókeret felhúzás – ezek a feladatok vártak a Közép-Európai Erősember Szövetség (CESA®) strongwoman liga második fordulójában a versenyzőkre. A balatonlellei viadal egyúttal egy vizes országos bajnokság is volt, így a hölgyeknek a homokos parton, valamint a Balaton vizében kellett végrehajtaniuk a gyakorlatokat.

"Nekem ez egy nagyon izgalmas verseny volt és nagyon vártam, mert másféle élményt nyújt – idézi a Prémium Média & Sport Management Bordás Dorinát. – Szerencsénk volt mert korábban Sárbogárdon voltak nyílt edzések, ahol tudtunk gyakorolni, ennek ellenére a versenyen voltak azért nehézségek.

Teljesen más technikát kellett használni" – tette hozzá a verseny győztese, aki öt versenyszámból négyet is megnyert.

Bordás Dorina és traktorgumi: nem csak nehéznek látszik, az is Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A Balatonban állva teljesített rönknyomás (45 kilós rönkkel) tartogatott meglepetéseket.

"Én kezdtem, nem tudtam mennyi ismétlésre lesz szükségem, csináltam amennyit csak tudtam, s reménykedtem, hogy elég az elsőséghez. Az első nyomásnál még tele volt a rönk vízzel és minden ránk csurgott, de én nagyon élveztem" – mondta Bordás Dorina, akinek a hordóemeléssel is megvolt a maga kalandja.

„A hordóemelésnél először sajnos lecsúszott hátra a hordó, így az első próbálkozásom érvénytelen volt. Húsz másodpercet elveszítettem, aztán pedig fejbe vágtam magam a hordóval, ezért idő előtt abbahagytam."

Az a bizonyos rönknyomás a Balaton vizében Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A jászberényi kiválóságra 2023-ban számos rangos verseny vár még, ezek közül kiemelendő, hogy az ősszel az Arnold Europe-on képviseli hazánkat Madridban, ahol strongwoman kategóriában és kamionhúzásban próbálja majd ki magát.

Hatalmas élmény lesz olyanokkal versenyezni, akiket a közösségi médiában követek és belőlük inspirálódok" – szögezte le a magyar sportoló, aki tervei szerint a novemberi, hazai szervezésű bothúzó Grand Prix-n is részt vesz. Ebben a versenyszámban képviselte hazánkat a májusi columbusi Arnold Classicon.

A balatonlellei mezőny Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A CESA® Strongwoman liga 2. fordulójának eredménye:
70 kiló alatt: 1. Balogh Dóra 18 pont, 2. Felméry Anna 14 pont, 3. Gelencsér Márta 5 pont, 4. Szalai Adrienn 3 pont.

75 kiló fölött: 1. Bordás Dorina 13 pont, 2. Halászi Zsuzsa 9 pont, 3. Arató Réka 8 pont.