Vágólapra másolva!
Második magyar atlétaként párizsi olimpiai kvótát szerzett Molnár Attila kedden, a XIII. Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon: 400 méteren futott két századmásodperccel jobb időt, mint a kvalifikációs szint.

A nemzetközi szövetség (WA) kontinentális körversenyének arany fokozatú viadalán az olimpiai bajnok bahamai Steven Gardiner nyerte a férfi 400-at a világ idei legjobb eredményével, 43.74 másodperccel, miközben

Molnár Attila negyedikként zárt. Az FTC atlétája a 44.98-cal beállította a saját országos csúcsát.

Molnár Attila 400 méteres síkfutásban teljesítette a jövő évi párizsi olimpia kvalifikációs szintidejét Forrás: MTI/EPA-PAP/Adam Warzawa

A másik párizsi kvótás magyar atléta, Kozák Luca női 100 gáton állt rajthoz és hatodikként ért célba, győzött a világcsúcstartó, nigériai Tobi Amusan.

Férfi súlylökésben a kétszeres olimpiai bajnok, világcsúcstartó, amerikai Ryan Crouser fél méterrel lökött nagyobbat, mint a magyar felmenőkkel rendelkező, kétszeres világbajnok, amerikai Joe Kovacs.

Férfi diszkoszvetésben az olimpiai bajnok, svéd Daniel Stahl-nak mindössze két érvényes kísérlete volt, de ez is elég volt a sima győzelemhez.

Női 100 méteren a Saint Lucia-i Julien Alfred legyőzte az idén még veretlen amerikai Sha'Carri Richardsont, míg az ötödik helyen végző Takács Boglárka (11.18 mp) négy századra megközelítette saját országos csúcsát.

Női 200 méteren megismételte tavalyi győzelmét a jamaicai Shericka Jackson, ráadásul századra azonos időt futott, mint egy éve. A férfiak ugyanilyen távján idei legjobbját beállítva a dominikai Alexander Ogando megverte a tavalyi győztes, amerikai Erriyon Knightont.

Férfi távolugrásban izgalmas párharcban, utolsó ugrásával győzte le a görög olimpiai bajnok Miltiádész Tentoglu a jamaicai Tajay Gayle-t.

A női 1500 méteren versenycsúccsal, 4:00.18-cal lett első a kenyai Nelly Chepchirchir, honfitársa, Brenda Chebet és az ugandai Winnie Nanyondo előtt.

Rendkívül szoros versenyt és hármas jamaicai sikert hozott a férfi 100 méter, amelyen Yohan Blake Ackeem Blake-et és Rohan Watsont megelőzte győzött. Szintén három jamaicai állhatott a dobogóra női 400 gáton: Andrenette Knight egyéni csúccsal nyert Janieve Russell és Rushell Clayton előtt.

A verseny legjobbjának járó Spiriev Bojidar-díjat Steven Gardiner kapta.