Szenzáció: elindult az Origo oldala a budapesti atlétikai vb-ről

Budapest, 2023. március 29. Az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokságnak otthont adó, épülő Nemzeti Atlétikai Központ 2023. március 28-án. A vb-t augusztus 19. és 27. között rendezik, Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén várhatóan több mint 200 ország 2000 atlétája vesz részt. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Napra pontosan 1 hónap múlva, 2023. augusztus 19-én kezdődik el minden idők legnagyobb magyarországi sporteseménye, az atlétikai világbajnokság. Az Origo ebből az alkalomból indította el tematikus oldalát. 

Mostantól tehát egészen a világbajnokság végéig minden nap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasó - többek között - választ kap arra, kik lehetnek a budapesti viágbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhaják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont.

Íme a világ legszebb atlétikai stadionja, a budapesti Fotó: Csudai Sándor - Origo

A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelhetnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan.

Az oldal itt érhető el.

Mostantól tehát érdemes minden nap figyelni az oldalt, mert naponta folyamatosan újabb és újabb cikkekkel jelentkezünk.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.