Novak Djokovic apja kitűzte a fia visszavonulásának dátumát

2023.07.28. 09:24

A 23-szoros Grand Slam-bajnok Novak Djokovic édesapja, Srdjan Djokovic szerint hamarosan eljöhet annak az ideje, hogy fia végleg befejezi profi teniszpályafutását.

A 36 éves teniszsztár édesapja megnevezte azt a dátumot, amikor fia visszavonulhat a profi sporttól, és ez gyakorlatilag egybeeshet Rafael Nadal búcsújával, ugyanis Srdjan Djokovic reméli, hogy a 2024-es szezon végén jön el a szerb búcsúja.

"Ami a vele kapcsolatos kívánságaimat illeti, hét-nyolc évvel ezelőtt már mindet teljesítette. A többi a csodálatos bónusz" – ezt Srdjan Djokovic, Novak Djokovic édesapja említette a Sportal Novak Djokovic - Untold Stories című dokumentumfilmjében.

Elvárom, hogy elismerjék azokat a dolgokat, amiket a karrierje befejezése után is tesz, miután elhagyja a teniszvilágot, ami remélem, hogy jövőre megtörténik. Mondjuk másfél év múlva...apaként ez lenne a kívánságom. A tenisz csak egy része az életének, nem az egész. Egy ideje úgy gondolom, hogy abba kellett volna hagynia ezt a rendkívül nehéz munkát" - mondta az idősebb Djokovic hozzátéve, hogy fizikailag és lelkileg is nagyon megerőltető volt fiának az elmúlt 30 év, amelyben teljesen a tenisznek szentelte magát.

Közeleg Novak Djokovic búcsújaForrás: AFP/Glyn Kirk

Néhány napja Novak Djokovic bejelentette, hogy fáradtság miatt visszalépett a torontói tenisztornától, ám ő maga még nem beszélt a visszavonulásáról. A szerb teniszező legközelebb az augusztus 14-én kezdődő cincinnati tenisztornán térhet vissza.

Ajánlataink