Vágólapra másolva!
A nyolcaddöntőkre versenyben maradt mind a négy magyar kiesett a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Mesterek Kupája szombati versenynapján.

A Győri AC háromszoros Európa-bajnoki bronzérmese, Ungvári Attila az első mérkőzésén a német Dominic Ressellel csapott össze. Az edzői székben szövetségi kapitány bátyja, az olimpiai ezüstérmes Miklós ült, a lelátón pedig rajongói kifeszítettek egy hatalmas magyar zászlót,

rajta a Karvaly becenévre hallgató dzsúdós arcképével és UNGVÁRI ATTILA felirattal.

A 34 éves versenyző meghálálta a biztatást, és fél perccel a mérkőzésidő vége előtt egyik kedvenc technikájára, a "becsúszós" külső horogdobásra vazaarit kapott, ami elegendőnek bizonyult a győzelemhez.

A második mérkőzésén a japán Kohara Kenyával szállt szembe, akitől mindkét korábbi meccsükön vereséget szenvedett. A Győri AC háromszoros Európa-bajnoki bronzérmese véletlenül belekapott ellenfele szájába, majd fél perccel később a küzdelem hevében picit belenyúlt a japán szemébe. A bíró ismét odament hozzá, és mondott neki valamit, mire a 34 éves versenyző értetlenül széttárta a karjait. Nemsokára aztán véget ért a csata, mivel Kohara egy horogdobásra kapott ipponnal lezárta a mérkőzést.

Ungvári Attila balszerencsés körülmények között fejezte be a versenyt Forrás: AFP/Nikolay Doychinov

- mondta tanácstalanul az MTI-nek Ungvári Attila.

"Eléggé kizökkentett a dolog, nem figyeltem arra a technikára, amelyet a japán alkalmazni szokott, és sajnos eldobott. Sajnálom, hogy a mai magyarokkal együtt nem tudtunk hosszabb programot nyújtani a közönségnek, csodálatosan szurkoltak" - tette hozzá.

Súlycsoporttársa, Demeter Marcell leszorítással kikapott a spanyol Jose Maria Mendiolától.

A férfi 73 kilogrammban Szegedi Dániel és Szabó Áron is szép sikerrel mutatkozott be, előbbi lengyel riválist vert meg egy horogdobásra kapott ipponnal, míg utóbbi spanyol ellenfelet búcsúztatott két vazaarit érő dobással. Mindketten első győzelmüket aratták a World Tour-sorozatban.

A folytatásban Szegedi Dániel a mérkőzésén remekül állta a sarat a tadzsik Behruzi Hojazoda ellen, ám a hosszabbítás elején ellenfele egy válldobással ippongyőzelmet aratott. Szabó Áron két vazaarival alulmaradt az üzbég Murodjon Juldosevvel szemben.

A nőknél a 63 kilós Varga Brigitta vazaaris hátrányban volt a mexikói Prisca Awiti Alcaraz ellen, amikor saját indításánál fejjel ért földet, ami önveszélyes technikának minősül, ezért leléptették.

A 70 kilósoknál az Európa-bajnoki bronzérmes Gercsák Szabina mérkőzés nélkül jutott tovább a 16 közé, mivel belga riválisa sérülés miatt nem állt ki ellene.

A 16 között a kategória egyik sztárjával, a világ- és Ázsia-bajnok japán Niizoe Szakival csapott össze, akitől mindkét korábbi találkozójukon kikapott.

A harmadik csata mindössze 41 másodpercig tartott, amikor Niizoe a magyar dzsúdós mögé lépett, hanyatt döntötte őt, és ippongyőzelmet aratott.

Ugyanebben a kategóriában Czerlau Jennifer két vazaarival kikapott a török Fidan Ogeltől.

Ezzel mind a nyolc hazai versenyző befejezte szereplését szombaton, mivel a nap elején a 63 kilóban vb-bronzérmes Özbas Szofi fogyasztási problémák miatt visszalépett.
Vasárnap hat magyar lép tatamira a Mesterek Kupáján.