Rasovszky Kristóf nem ért egyet az edzőjével abban, hogy mi élvez elsőbbséget az olimpián

RASOVSZKY Kristóf, férfi, 1500 méteres gyorsúszás előfutam, úszás, Fukuoka 2023, Vizes világbajnokság, vizes vb, Japán, 2023.07.29.
Fukuoka, 2023. július 29. Rasovszky Kristóf a férfi 1500 méteres gyorúszás előfutama után a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 29-én. MTI/Derencsényi István
Vágólapra másolva!
Rasovszky Kristóf szeretne még javítani a medencében úszott egyéni legjobbjain, és ha ez sikerülne, bátrabban merne belevágni abba, hogy az idei világbajnokság után a jövő évi olimpián is induljon a nyíltvízi verseny mellett medencés távokon is.

Az idei fukuokai világbajnoksághoz képest azonban komoly különbség, hogy a párizsi játékokon előbb rendezik a medencés számokat, és később kerül sor a nyíltvízi versenyre, emiatt Rasovszky és edzője, Szokolai László szerint is nagyon át kell gondolni, hogy belevágjanak-e a hosszú programba.

- nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a 2021-ben Tokióban a 10 kilométeres versenyben ötkarikás ezüstérmes Rasovszky, aki a fukuokai vb-n is második lett ezen a távon, illetve csapattársaival váltóban is, majd medencében 400, 800 és 1500 méteren is egyéni rekordot úszott. Szerinte

a végső döntés április környékére, az országos bajnokság idejére várható,

addig azonban több egyeztetés lesz még az edzőjével.

"Én szeretnék még javítani ezeken az egyéni csúcsokon, mielőtt azt mondom, hogy igen, vállaljuk.

- árulta el.

Rasovszky Kristóf Fukuokában a medencés és a nyíltvízi számokban is szenzációs teljesítményt nyújtott Forrás: MTI/Derencsényi István

Edzője szerint viszont

Szokolai László úgy véli, nagy az esélye annak, hogy nem a medencét fogják előnyben részesíteni.

A tréner szerint Rasovszky az olimpián úgy fog odaállni a nyíltvízi versenyhez, hogy megpróbálja megnyerni. Maga Rasovszky egyelőre abba reménykedik, hogy Tokió után ismét sikerül éremmel hazajönnie.

A fukuokai vb-szereplésére visszatérve nagyon elégedett volt, úgy nyilatkozott, hogy

talán még soha nem volt ilyen jó formában, az egyéni és a váltóezüstöt, illetve az összes úszását értékelve azt mondta: ez volt talán az egyik legjobb szereplése.

"Ez mindenféleképpen biztató. A fő versenyen voltam a legjobb formában, jól ment a versenyzés, fejben, fizikálisan, mindenhogy csúcsra voltam járatva, hogy a legjobb eredményt érjem el" - összegezte a Japánban mutatott teljesítményét.