Vágólapra másolva!
A Budapest Hoppers Kötélugró Klub 6 versenyzője képviselte Magyarországot az idei kötélugró világbajnokságon Coloradóban. A versenyen 25 ország 1200 versenyzője vett részt, a budapesti csapat két arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet hozott haza páros és egyéni versenyszámokban.

Andorfi-Kovács Kitti és Csermák Anna új világrekordot állított fel a dupla versenyszámban, amellyel a dobogó első fokán szólt értük a Magyar Himnusz. Kitti 3 perces gyorsasági versenyszámban kvalifikálta magát a döntőbe, ahol a legjobb európai eredménnyel 4. helyen végzett.

A Nyílt Világbajnokságon Kováts Fanni, Kádár Szonja, Mihálik Zsófia és Wojnowska Liliana a csapat gyorsasági versenyszám világbajnokai lettek, és összesen hét érmet hoztak haza junior korosztályban.

ugrókötél, világbajnokság, Budapest Hoppers Forrás: Surman Balázs

Bukovszki Virág 3 perces gyorsasági versenyszámban harmadik helyezést ért el felnőtt korosztályban.

Andorfi-Kovács Kitti, Bukovszki Virág, Csermák Anna és Podmaniczki Panna csapata 4x30 gyorsaságiban ezüstérmet vehetett át felnőtt korosztályban.

Felkészítőjük és edzőjük, Horváth Barbara hatalmas szerepet játszott a sikerekben, nélküle ezek az eredmények nem születhettek volna meg.