A tinisztár teniszező aljas húzása után elsírta magát a Grand Slam-győztes ellenfele - videó

2023 US Open - Day 1 GettyImageRank2 People Residential District Germany USA New York City Queens - New York City Two People Men Women Photography Grand Slam WTA Tour Individual Event Flushing - Queens USTA National Tennis Center Round One US Open Tennis
NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 28: Laura Siegemund (R) of Germany shakes hands with Coco Gauff of the United States following their Women's Singles First Round match on Day One of the 2023 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 28, 2023 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Matthew Stockman/Getty Images/AFP (Photo by MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Coco Gauff szetthátrányból fordítva jutott tovább Laura Siegemund ellen az amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) első fordulójából.

A párosban és vegyes párosban Grand Slam-győztes Siegemund 6-3-ra nyerte meg az első játszmát a 19 éves, hazai közönség előtt szereplő Gauff ellen. A tavalyi Roland Garros-döntős amerikai azonban 6-2-re és 6-4-re megnyerte a következő két játszmát, így bejutott a legjobb 64 közé.

Gauff a meccs hajrájában szándékosan Siegemund ellen fordította a közönséget azzal, hogy a székbírónál panaszkodott. Gauff azt kifogásolta, hogy amikor ő adogatott, akkor Siegemund rendszerint lassan állt oda a fogadáshoz. Miután a játékvezető az amerikainak adott igazat, és figyelmeztette (és pontbüntetéssel is sújtotta) Siegemundot, a német reklamálni kezdett a játékvezetőnél, miszerint ő siet, amennyire tud, de Gauff annyira indokolatlanul gyorsan áll oda a szerváihoz, hogy így még törülközni sem lenne ideje – ezért viszont az amerikai közönség hangos füttyszóval és ellenséges bekiabálásokkal illette őt.

A meccs utáni sajtótájékoztatón Siegemund – mint elmondta, pályafutása során először – könnyekben tört ki, elsősorban a nézők reakciója miatt. A 35 éves német teniszező azt állította, hogy azért keseredett el, mert

egy senkinek érzi magát, amiért csalónak és rossz embernek állították be őt az amerikai szurkolók,

pedig neki csak az lenne a célja a pályafutása utolsó éveiben, hogy élvezze a találkozókat és szórakoztassa a közönséget.