Vágólapra másolva!
Helyszínváltozást jelentettek be a 3. Hungarian Darts Trophy szervezői, így a rangos viadalt a BOK Csarnok helyett az MVM Dome-ban rendezik meg szeptember 22. és 24. között.

A hétfői tájékoztatás szerint erre azért volt szükség, mert a jegyeladások üteme rekordszámú nézőközönséget vetít előre.

- mondta Takács Péter, a szervező Darts Event ügyvezetője.

Jagicza Gábor dob a legjobb 48 küzdelmében a Hungarian Darts Trophy versenyen tavaly Forrás: MTI/Kovács Attila

Az MVM Dome-ba költözés oka a jegyvásárlás ütemének olyan szintű erősödése, amely rekord szurkolói számot vetít előre a versenyen. Így a sporteseményt lebonyolító Darts Event úgy döntött, hogy idén a korábban már dartsban bizonyított, nagyszerű MVM Dome-ban versenyeznek majd a legnagyobbak.

Azt már korábban bejelentették, hogy erre az évre megemelkedett a verseny összdíjazása: a Hungarian Darts Trophyn 175 ezer fontot, azaz több, mint 78 millió forintot osztanak ki a dartsosok között.

A világ vezető szervezete, a PDC európai körversenyének budapesti állomásán öt korábbi világbajnok, Rob Cross (2018), Gerwyn Price (2021), Michael Smith (2023), Michael van Gerwen (2014, 2017, 2019) és Peter Wright (2020, 2022) is színpadra lép, a hazai színeket Kovács Patrik, Major Nándor, Jagicza Gábor és Vida Mihály képviseli.