Vágólapra másolva!
A rövidpályás gyorskorcsolya világkupasorozat első állomásán, a kanadai Montrealban megszerezte első aranyérmét kínai színekben Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor.

A Phojngcshangban váltóban, illetve négy évvel később Pekingben, az ifjabb fivér révén egyéniben még magyar színekben ünneplő testvérpár 2022-ben döntött a váltás mellett, és a vk-sorozatban a kanadai nagyvárosban mutatkoztak be kínai színekben. És mindjárt győzelemmel: a 2000 méteres vegyes váltóban nyertek aranyérmet, miután a kínai csapat megelőzte Dél-Koreát és Olaszországot.

"Mintha el sem mentünk volna innen. Fantasztikus érzés. Szerettünk volna egy jó eredménnyel visszatérni, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk" - nyilatkozta Liu Shaolin Sándor, utalva arra, hogy az előző vk-sorozatot az országváltásuk miatt ki kellett hagyniuk.

A magyar indulók közül Sziliczei-Német Rebeka 10. lett női 1500 méteren, míg a női váltó vasárnap a B döntőben szerepelhet.

A Bontovics, Jászapáti, Nógrádi, Tiborcz összeállítású férfiváltó negyeddöntős futamában harmadikként ért célba, így nem jutott tovább, csakúgy, mint a Bácskai, Jászapáti, Kónya, Nógrádi összetételű vegyesváltó.