Végre itt a hivatalos bejelentés a legjobban várt bokszmeccsről

USZIK, Olekszandr; FURY, Tyson
London, 2023. november 16. A brit Tyson Fury, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka (b) és az ukrán Olekszandr Uszik, a Boksz Világszövetség (WBA), Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), Boksz Világszervezet (WBO) és Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka néz szembe egymással a Londonban tartott sajtótájékoztatójukon 2023. november 16-án. A két veretlen nehézsúlyú ökölvívó meccsét 2024. február 17-én rendezik Rijádban. MTI/EPA/Tolga Akmen
Vágólapra másolva!
Csütörtök est hivatalos sajtótájékoztatón jelentették be, hogy február 17-én összecsap egymással a WBC nehézsúlyú világbajnok brit Tyson Fury és a WBO, WBA, IBF, IBO öveket birtokló ukrán Olekszandr Uszik.

A vitathatatlan bajnokról döntő meccset az újabb szokásoknak megfelelően a szaúd-arábiai Rijádban rendezik majd. A Londonban megtartott sajtótájékoztatón megszólalt a két veretlen főszereplő is.

A brit Tyson Fury, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka (b) és az ukrán Olekszandr Uszik, a Boksz Világszövetség (WBA), Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), Boksz Világszervezet (WBO) és Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka néz szembe egymással a Londonban tartott sajtótájékoztatójukon 2023. november 16-án. A két veretlen nehézsúlyú ökölvívó meccsét 2024. február 17-én rendezik Rijádban. Forrás: MTI/EPA/Tolga Akmen

"Usyk, futhatsz, de a Cigánykirály eljön érted. Ez az én korszakom, a te időd pedig lejárt. A hibátlan rekordod és az öveid az enyémek lesznek" - mondta Fury a sajtótájékoztatón a maga megszokott stílusában. Pedig a brit legutóbbi meccsén nem volt annyira meggyőző.

Uszik egy kicsit visszafogottabb volt: "Nekem nem célom van, hanem utam. És az én utam neve „Vitathatatlanság". Ezért akartam ezt a mérkőzést. Amikor megszólal a gong, tűzbe borítom a szorítót" - tette hozzá az ukrán a profiboksz cikke alapján.