A Tyson Furyt padlóra küldő kameruni óriással csap össze Anthony Joshua

Box TOPSHOTS Horizontal
Britain's Tyson Fury (L) falls on the ground as he fights against Cameroonian-French Francis Ngannou during their heavyweight boxing match in Riyadh early on October 29, 2023. (Photo by Fayez NURELDINE / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi nehézsúlyú UFC-bajnok, Francis Ngannou ellen léphet legközelebb szorítóba Anthony Joshua jelentették be az ökölvívók képviselői.

Korábban már tudható volt, hogy a tervek szerint a Filip Hrgovic, Zhilei Zhang, Francis Ngannou trióból kerülhet ki a korábbi egyesített nehézsúlyú világbajnok brit Anthony Joshua következő riválisa, pénteken késő este pedig be is jelentették, hogy utóbbi sportoló lett a befutó, számolt be a Profiboksz.hu. Az jelenleg még nem publikus, hogy a 10 menetesre kiírt ütközetre pontosan mikor kerül sor (korábban márciust jelölték meg), az viszont már eldőlt, hogy Rijád lesz a helyszín.

Az érdekesnek ígérkező találkozó létrejöttét megerősítette a pénzügyi hátteret biztosító Szaúd-Arábiai Általános Szórakoztatási Hatóság elnöke, Turki Alalsikh is. A politikus, üzletember nevéhez, illetve a szaúdi szervezőkhöz köthető mind Joshua, mind pedig a kameruni Ngannou legutóbbi mérkőzésének tető alá hozása: előbbi bunyós december 23-án Otto Wallint győzte le 5 menetben technikai K.O.-val, az MMA világából érkező Ngannou pedig emlékezetes összecsapást vívott október végén a WBC világbajnok Tyson Furyval, és ugyan kikapott pontozással, de padlóztatni tudta riválisát a találkozójuk 3. felvonásában.