Vágólapra másolva!
Novak Djokovic és Arina Szabalenka személyében mindkét címvédő könnyed győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Könnyedén nyertek a címvédők

A 36 éves szerb sztár, aki 25. Grand Slam-diadalára hajt, mindössze három gémet vesztett a 20. kiemelt francia Adrian Mannarino ellen 1 óra 46 perc alatt.

A szerb klasszis lehetett volna 1993 óta az első a Grand Slam-tornákon, aki három hibátlan szettel jut tovább, az Australian Open történetében pedig az első, ám a végén kissé kiengedett, így végül nem írt történelmet.

A világelső 101. melbourne-i mérkőzését játszotta, és ez volt sorozatban a 32. sikere, összesítésben pedig a 93. győztes meccse. Egyben beállította a legendás Roger Federer rekordját azzal, hogy 58. GS-negyeddöntőjébe jutott be.

Az előző körben Marozsán Fábiánt búcsúztató Taylor Fritzet a tavaly Australian Open-döntős görög Sztefanosz Cicipasz sem tudta megállítani. A 12. helyen kiemelt amerikai 11 vereség után először nyert GS-tornán top 10-es ellenféllel szemben. A nyolc között Fritzre Djokovic vár, akitől kikapott az eddigi nyolc találkozójukon.

Novak Djokovic könnyed sikerrel jutott negyeddöntőbe az Australian Openen Forrás: AFP/Martin Keep

A fehérorosz Szabalenka csupán 66 percet töltött a pályán az orosz származású, amerikai Amanda Anisimova ellen, aki május óta mentális problémák és kiégés miatt szüneteltette a karrierjét, és Melbourne-ben tért vissza.

Szintén ott van a nyolcaddöntőben a US Open-címvédő amerikai Coco Gauff, aki a lengyel Magdalena Frech-en gázolt át.

Eredmények, nyolcaddöntő:
férfiak:
Djokovic (szerb, 1.)-Mannarino (francia, 20.) 6:0, 6:0, 6:3
Fritz (amerikai, 12.)-Cicipasz (görög, 7.) 7:6 (7-3), 5:7, 6:3, 6:3
nők:
Szabalenka (fehérorosz, 2.)-Anisimova (amerikai) 6:3, 6:2
Gauff (amerikai, 4.)-Frech (lengyel) 6:1, 6:2
Kosztyuk (ukrán)-Tyimofejeva (orosz) 6:2, 6:1