Vágólapra másolva!
Tragikus hétvégéje volt a lovasportnak, ugyanis két zsoké is életét vesztette. A 35 éves lengyel lovas, Dominik Pastuszka az olaszországi Pisában történt baleset után halt meg, míg a 25 éves Keagan Kirkby a kenti Charing versenypályán vesztette életét.

Pastuszka a feleséget és másfél éves kislányát hagyta hátra

A The Sun beszámolója szerint Pastuszka eszméletlen állapotban volt, amikor kórházba szállították, állapota pedig kritikus volt, súlyos fej- és mellkasi sérüléseket szenvedett.

Az orvosok három nappal később nyilvánították halottnak.

Keagan Kirkby és Dominik Pastuszka is meghalt Forrás: The Sun

A beszámolók szerint a baleset következtében a zsoké lova is életét vesztette. A 35 éves Pastuszka feleséget és másfél éves kislányt hagyott hátra.

A 25 éves Keagan Kirkby is meghalt

A lap beszámolója szerint

a 25 éves Keagan Kirkby is meghalt, miután a kenti Charing versenypályán ledobta a lova. A helyszínen dolgozó orvosok azonnal Keagan Kirkby segítségére siettek, még mentőhelikopter is érkezett, de nem tudták megmenteni az életét.

"Mély szomorúsággal kell közölnünk, hogy a West Country versenyzője, Keagan Kirkby meghalt, miután ma bukott a Charing versenypályán. A helyben kiképzett lova az utolsó futam második körében futott ki a kerítésen keresztül. Az orvosi csapat azonnal megkezdte az életmentést, mentőhelikopter is érkezett, ennek ellenére nem tudták megmenteni az életét" - számolt be a tragédiáról az Injured Jockeys Fund a közleményében. Hozzátették, arra kérnek mindenkit, hogy tartsák tiszteletben Keagan családjának és a Paul Nicholls Racing csapatának magánéletét ebben a tragikus időszakban.