Vágólapra másolva!
A visszavonulását a múlt héten megerősítő Julio Cesar Chavez a WBA-szervezet nagyváltósúlyú bajnokával, Fernando Vargasszal egy ralin vett részt, amelynek nem mellékesen az volt a célja, hogy Chavez Vargas mellett korteskedjen.

A Los Angeles egyik elővárosában rendezett népszerűsítő kocsikázást természetesen sajtótájékoztató követte, ahol Vargas május 4-én esedékes Oscar de La Hoya elleni mérkőzése volt a téma.

Vargas elmondta, nagy mérkőzést vár De La Hoya, gyermekkori példaképe ellen. Azóta kettejük viszonya megromlott, Vargas hangoztatja, hogy májusban a kötelek között ad választ. Chavezről azt mondta, mindig is bálványozta, az amerikai elleni meccsét a mexikói népnek és neki ajánlja. "Libabőrös leszek, ha arra gondolok, hogy egy ilyen nemzeti hős a szurkol nekem" - mondta Vargas.

Chavez szerint akármilyen remek harcos is De La Hoya, eljött Fernando ideje. Chavez úgy látja, Vargas ütőerőben jobb, mint ellenfele, s ez annak ismeretében fontos körülmény, hogy De La Hoyával még a nagy verekedő, Arturo Gatti sem bírt. Chavez arra a kérdésre, hogy megváltoztatja-e visszavonulási szándékát, nemmel válaszolt.

Thury Gábor

Korábban:

De La Hoya visszavágót kér Trinidadtól és Mosleytól

Nem hiányzik a gyűjteményéből?

Ilyen a boksz