Vágólapra másolva!
A világelső Roger Federer sikerével fejeződött be a hamburgi, 2,1 millió euró összdíjazású férfi tenisztorna, a Mester-sorozat ötödik állomása, miután három játszmában győzött a francia Richard Gasquet ellen.

A svájci világklasszis idei hatodik, pályafutása 28. egyéni ATP-tornagyőzelmét szerezte meg és 340 ezer eurót kapott ezért a sikeréért. Federernek és a 18 éves francia tehetségnek ez volt a második összecsapása: egy hónapja a monte-carlói torna negyeddöntőjében Gasquet 6:7 (1:7), 6:2, 7:6 (10-8)-ra győzött.

Eredmény, döntő:
Federer (svájci, 1.) - Gasquet (francia) 6:3, 7:5, 7:6 (7-4)

A második helyen kiemelt francia Amélie Mauresmo nyerte az egymillió euró összdíjazású római nőitenisz-tornát, s ezzel megvédte címét. A világranglista harmadik helyezettje Patty Schnyderrel csapott össze a fináléban.

A nyolcadikként rangsorolt svájci játékos szombaton váratlanul elbúcsúztatta az első helyen kiemelt orosz Marija Sarapovát, ezúttal azonban nem tudott újabb meglepetést okozni: nagy csatában ugyan, de kikapott riválisától.

Mauresmo és Schnyder ezt megelőzően 14 alkalommal mérkőzött meg egymással, a francia klasszis 9-szer nyert. Mauresmo idei második, pályafutása 17. tornagyőzelmét ünnepelhette az olasz fővárosban.

A döntőben:
Mauresmo (francia, 2.) - Schnyder (svájci, 8.) 2:6, 6:3, 6:4

Prágában az első helyen kiemelt orosz Dinara Szafina emelhette magasba a trófeát, miután a döntőben két játszmában legyőzte a cseh Zuzana Ondraskovát.

Eredmény, döntő:
Szafina (orosz, 1.) - Ondraskova (cseh) 7:6 (7-3), 6:3