Vágólapra másolva!
Megtörtént a csoda, a 47 éves John McEnroe - oldalán a svéd Jonas Björkmannal - megnyerte a San Joséban rendezett férfitenisz-torna párosversenyét. Az egykori világelső tizenkét év szünet után tért vissza korábbi sikerei helyszínére, ahol egyéniben ötször, párosban nyolcszor diadalmaskodott. A duó a döntőben 7:6, 4:6, 10-7-re nyert a Paul Goldstein, Jim Thomas kettős ellen.

A finálé első játszmájában (a verseny folyamán először) John McEnroe elvesztette az adogató játékát, de a másik oldalon Goldstein is hibázott egyszer, így a rövidítés döntött Björkmanék javára.

A folytatásban 4:5-nél a balkezes zseni 40:0-ról bukta el a szerváját, jöhetett a meccsről döntő tie-break. Ebben a veteránok elhúztak 5:1-re, majd "Big Mac", a mérkőzéslabdánál pontot érő fonák röptével koronázta meg egész heti teljesítményét.

"Nem tudtam, mi fog történni, de már az első nap jó érzéseim voltak, tehát gondoltam, hogy van esélyünk. Most néhány hónapig kiélvezem ezt a sikert, aztán visszatérek oda, ahova tartozom, az öregfiúk közé"- mondta John McEnroe, aki jött, látott és győzött, pályafutása 78. páros serlegét nyerte.

ATP-torna, San Jose (355 ezer dollár), döntő, egyes
Murray (brit) - Hewitt (ausztrál, 3.) 2:6, 6:1, 7:6

páros:
John McEnroe, Jonas Björkman (amerikai, svéd) - Paul Goldstein, Jim Thomas.(amerikai) 7-6, 4-6, 10-7.