A Heroic és a Liquid az utolsó továbbjutók, jöhet az őszi BLAST Premier döntő!

Vágólapra másolva!
Közel három hétnyi folyamatos játék után, végre kialakult a 2021-es BLAST Premier Fall Finals mezőnye. November végén nyolc csapat méri majd össze Counter-Strike tudását LAN-on, Koppenhágában.

Rengeteg csapat szállt ringbe az őszi BLAST Premier CS:GO bajnoki címéért folytatott játék során, mostanra azonban már csak a legjobb nyolc maradt állva.

A csoportkörből továbbjutott csapatok:

  • Vitality
  • NiP
  • NaVi
  • Astralis
  • BIG
  • FaZe

A szeptemberi csoportkörből hat alakulat jutott tovább, a héten pedig már a Showdown adott második esélyt a csapatoknak. 162.000 dollárnyi nyereményalappal és 16 elszánt csapattal indult el az őszi Showdown, ma estére azonban már csak ketten örülhettek

Elsőként a Heroic és az OG lépett szerverre, ahol egy meglehetősen furcsa esett állt fenn. A Heroic akkor kapott meghívást a versenyre, amikor már biztos résztvevői voltak az őszi döntőknek, egy másik megmérettetésen szerzett bajnoki címükkel ezt már korábban biztosították maguknak.
Mégis szerverre léptek a Showdown alatt, mégis ott lesznek a Finalsben, pedig az nekik kvázi már tét nélküli verseny.

Persze az OG-tól erősebbek voltak, ez tény, tegnap este is bebizonyították. Meglehetősen könnyedén és szinte végig magabiztos játékot mutatva utasították maguk mögé az OG játékosait.

A Heroic és az OG összecsapásának (2:0) pontos eredményei:

  • Inferno 16:12 a Heroic javára
  • Overpass 16:11 a Heroic javára

Megérdemelten jutott tovább a Heroic, megérdemelten zsebelték be a pénzdíjazás nagyobb szeletét, mégis bizonyos szempontból az esélytől is megfosztották az OG-t, akik már csak a stresszhelyzetet tekintve is hátrányban voltak, hiszen számukra tényleg fontos volt a mérkőzés.

A Showdown ágrajzának másik felén a Liquid volt az egyik főszereplő, ezen talán nem sokan lepődnek meg. Bár láttuk már jobb formában a csapatot, a Showdownon mégis szinte favoritnak számítottak.
Az már sokkal nagyobb meglepetés volt, hogy ellenfelük a MAD Lions csapata volt. Egy pályás hátrányból, egy Ancientön elszenvedett óriási vereség után fordították meg negyeddöntőjüket a G2 ellen, az igazi próbatétel azonban a tegnapi volt.

A mérkőzés előtti pályaválasztás jól alakult az oroszlánoknak, azon a Nuke-on kezdhettek, ami ellenfelük legrosszabb pályája, már hosszú hónapok óta.

Azt azonban már a G2 ellen is feljegyeztük, hogy bár szép győzelmet arattak, tapasztalatuk mégis a másodosztályból származik és egy erősebb ellenfél ellen, ami nem a szenvedő G2, már jóval nehezebb dolguk lehet.

Így is történt. Szinte ugyanazt láttuk mint tegnap. A MAD Lions csapatának nagyon szép és okosan felépített körei vannak és amíg működnek, addig játékban is vannak. Elég azonban egyetlen egy porszem, egy aprócska hiba ami kizökkenti őket és máris sorjában veszítik a köröket. A G2 ezt nem tudta kihasználni, a Liquid azonban igen és két magabiztos pályával kiejtették a MAD Lionst, magukat pedig belőtték az őszi BLAST Premier döntőkbe.

A MAD Lions és a Liquid összecsapásának (2:0) pontos eredményei:

  • Nuke 16:9 a Liquid javára
  • Inferno 16:13 a Liquid javára

Kitartóan és eredményesen menetelt a MAD Lions, óriási siker, hogy több nagyobb szintű csapatot is le tudtak győzni, a legfontosabb meccset azonban elbukták. A Heroic után a Liquid zsebelte be az utolsó továbbjutást érő helyet.

A BLAST Premier őszi szezonja most egy kis pihenésre vonul, nem úgy a csapatok. A világ 24 legjobb alakulatára a CS:GO versenyek legnagyobbika, a Major vár most, azt követően pedig lezárul majd az őszi BLAST szezon is. A BLAST Premier Fall Finals mérkőzéseit november utolsó hetében élvezhetjük majd.