Vágólapra másolva!
A Hidegkuti Nándor Stadionban megrendezett sajtóeseményen bejelentették, hogy a Szerencsejáték Zrt. lett a magyar e-sport válogatott hivatalos főszponzora, hogy a szektor professzionális játékosainak felkészülését segítse. Az e-sport ma a világ egyik legdinamikusabban fejlődő szektora, Magyarországon 3,5 millióan játszanak valamilyen digitális platformon, és a nemzeti lottótársaság sportfogadási kínálatában a bevezetés óta eltelt két év alatt az egyik legnépszerűbb sportággá vált.

A sajtóeseményt Tőrös Balázs moderátor nyitotta meg, aki elsőként az e-sport magyarországi fejlődéséről és elképesztő népszerűségéről kérdezte a hazai szövetség elnökét, Biró Balázs Györgyöt.

"Világszerte 5 milliárd ember van jelen a különféle online platformokon, közülük 3,2 milliárdan játszanak videojátékokkal. Mintegy 260 millióan fogyasztanak e-sport tartalmakat, tehát ennyien néznek közvetítéseket vagy játszanak játékosként.

árulta el Magyar E-sport Szövetség elnöke.

A Szerencsejáték Zrt. lett a magyar e-sport válogatott szponzora Forrás: Szerencsejáték Zrt.

A Magyar E-sport Szövetség 2017-ben alakult meg a hazai e-sport szereplők összefogásával, és a legfőbb célja, hogy az online csapatok világából a valós szervezetek közé is bekerüljön. Magyarországon a League of Legends és a Counter Strike vezeti a legtöbbet játszott játékok listáját, de labdarúgás népszerűsége miatt a FIFA-játékokkal is rengetegen játszanak.

"Külön öröm számunkra, hogy a Szerencsejáték Zrt. kiemelt hangsúlyt fektet az e-sportra, és stratégiai együttműködésünk keretében immár főszponzorként támogatja a magyar válogatottat" - tette hozzá Biró Balázs György.

A Szerencsjáték Zrt. 2020 augusztusában emelte be az e-sportot a fogadási kínálatába, mert a koronavírus-járvány alatti időszakban a fogadható élősport események száma lecsökkent.

"Az e-sportfogadás rendkívül népeszerű a magyar fogadók körében is. Idehaza a FIFA és az NBA játékok iránt van a legnagyobb érdeklődés.

Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk a szektor fejlődésének. A 2021-ben a HUNESZ-szel kötött megállapodásunkkal nem csupán az e-sport hazai népszerűsítését vállaltuk, hanem az edukációt is a felelős és tudatos játék érdekében" - emelte ki Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

Az e-sport Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvend Forrás: Szerencsejáték Zrt.

mondta Horváth Zoltán, a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője, aki újabb mérföldkőnek tartja, hogy a magyar e-sport válogatott hivatalos főszponzora lett a nemzeti lottótársaság.

A 21 fős magyar e-sport válogatott tagjai az idei Európa-bajnokságot követően is nagy erőkkel készülnek a nemzetközi megmérettetésekre, köztük a 14. IeSF világbajnokságra, amelyet november 30. és december 12. között Balin rendeznek meg.