Vágólapra másolva!
Felzendült a Silver Scrapes a BDS és a FNC ütközetében.

Óriási tétje volt a Team BDS és a Fnatic összecsapásának, ugyanis csak a győztes vehet részt a Worldsön. A vesztesnek még egy utolsó Bo5-öt játszania kell, ahol az LCS 4. helyezettje, a Golden Guardians lesz az ellenfél. Ilyen előjelek mellett nem meglepő, hogy pengeélen táncoltak a tegnapi főszereplők, a végén azonban csak az egyikőjük örülhetett. Oscarinin kézsérülése miatt Wundert cserélte be a kezdőbe a régió egyetlen világbajnoka, aki kicsit rozsdásan mozgott a Szurdokban. Az utolsó két mérkőzésre a veterán felső ösvényes összeszedte magát, onnantól már nem volt kérdés, hogy melyik csapat van jobb formában. A Fnatic 3-2-es győzelmével bejutott a Season Finals utolsó szakaszába, amit szeptember 9-10-én rendeznek meg Montpellier-ben.

Vasárnap a felső ági döntővel folytatódnak a küzdelmek, ahol a G2 Esports és a MAD Lions játékosai harcolnak a nagydöntőért. A címvédőnek és kihívójának két hete volt felkészülni a három győzelemig tartó párharcra, így számítani lehet arra, hogy nagyon magas színvonalú mérkőzéseken esnek egymásnak az EMEA-régió legjobbjai. Egyik oldalt sem hátráltatja a sérülés, azonban az elmúlt szezonok tapasztalatai alapján inkább az Oroszlánok hajlamosak arra, hogy rossz lábbal keljenek fel. A nyáron katasztrofálisan teljesítettek Hylissangék, ezért a szakértők szinte teljes tábora úgy gondolja, hogy Capsék a favoritok.

Mindkét idei bajnok magabiztosan lépett át az előző fordulóban az ellenfelén, sem az EXCEL, sem a Team BDS nem fejtett ki túl nagy ellenállást. Sokan úgy vélik, hogy a MAD lehet az egyetlen csapat, amelyik felveheti a versenyt a G2-val, de ehhez az kell, hogy megint azt a teljesítményt tegyék le Carzzyék az asztalra, amivel tavasszal megnyerték a ligát.