Vágólapra másolva!
2023. október 10-én hivatalosan elkezdődik a Worlds, a League of Legends-világbajnokság, ahol a legnagyobb régiók legerősebb csapatai küzdenek meg az örök dicsőségért.

Az LEC 2023 Season Finals nagydöntője után Andrei "Odoamne" Pascu kapta meg a főszerepet Montpellier-ben, ugyanis az EMEA-régió egyik legnagyobb legendája, az EXCEL felső ösvényese sorsolta ki az idei világbajnokság első párosításait.

Összesen nyolc együttes harcol ebben a szakaszban, de csak a kettő legjobb jut tovább a főtáblára, ahol már a gigászok várnak rájuk.

Kisorsolták a LoL-világbajnokság első párosításait Forrás: Origo

A Play-Inbe a PCS (Dél-Kelet Ázsia, valamint Ausztrália és Óceánia tartozik ide) és a Vietnámi topliga 2-2 képviselőt küld, Japán, Latin-Amerika, Brazíilia 1-1 együttessel vág bele a küzdelmekbe. A nyolcadik helyet a Worlds Quailifying Series győztesének adják oda, ami vagy a Golden Guardians (LCS 4.) vagy a Team BDS (LEC 4.) lesz.

Az utolsó spotért zajló Bo5-öt október 9-én, közvetlenül a világbajnokság előtt rendezik meg Szöulban.

A fenti ágrajzról leolvasható, hogy először a GAM Esports és a LOUD, valamint a PSG Talon és a Rainbow7 csapnak össze Bo3-ban az egyik ágon. A másikon a Golden Guardians vagy Team BDS küzdhet meg a Team Whalesszel, valamint a CTBC Flying Oyster találkozik a japán rekordbajnokkal, a DetonatioN FocusMevel. Mindenképpen érdemes odafigyelni a "Bálnákra", ugyanis a vietnámi ezüstérmes annyira "kis halnak" számít a mezőnyben, hogy most kezdték csak létrehozni a szervezethez köthető közösségi média oldalakat.

BeanJ neve garancia arra, hogy a dzsungelben egy igazán tapasztalt, sokat megélt veterántól számíthatnak a nézők látványos akciókra,

mellette a kezdőben csak Bie az, aki már járt ilyen magasságokban.