Vágólapra másolva!
A minor régiók mellett hatalmas figyelmet kapott a Team BDS, amelyik a major régiók leggyengébb képviselőjeként vesz részt a Play-In szakaszában.

A várakozásoknak megfelelően felemás mérkőzésekkel indult el a Worlds 2023, az idei év legnagyobb és legfontosabb esporteseménye. A világ legjobb LoL csapatainak ütközeteire egyelőre még várni kell, de már a selejtezőként hivatkozott részben sem volt hiány fordulatos mérkőzésekre és meglepő eredményekre. A PSG Talon az egyik legnagyobb esélyesként simán átvágta magát a Movistar Rainbow7 ötösén, a tajvani együttes a legendás középső ösvényesük, Maple vezetésével alig-alig hibázott a könnyed 2-0 alkalmával. Ugyanezen az ágon a leghangosabb rajongók örömére továbbjutott a következő körbe a brazil LOUD is, akik a GAM Esportsot fektették két vállra. Route az első vébé összecsapásán azonnal pentakillt szerzett, ezzel beírta magát a történelemkönyvekbe.

A B csoportban a több sebből vérző DetonatioN FocusMe ötösének nagyon nem ment a játék a CTBC Flying Oyster ellen, a japán rekorder rozsdásan, ötlettelenül bukta el mindkét meccsét a PCS ezüstérmese ellen. Az igazi csodára azonban az első kör utolsó felvonásáig várni kellett. A Team Whales már azzal meglepte a szakértőket, hogy a vietnámi ligában ezüstérmet szerzett, de arra talán még kevesebben fogadtak, hogy ez csak a kezdet volt. A jóval esélyesebbnek tartott Team BDS ellen óriási pofonba szaladtak bele Artemisék, hogy utána kétszer is visszavágjanak az LEC-ből érkező újoncnak. A Bálnák így az Osztrigákkal csapnak össze pénteken a felső ágon, a PSG Talonra a LOUD játékosai várnak a szöuli színpadon.